Κυρ. Μητσοτάκης: Απαραίτητη η κινητοποίηση πόρων για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

Κυρ. Μητσοτάκης: Απαραίτητη η κινητοποίηση πόρων για κοινή ευρωπαϊκή άμυνα

Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να κινητοποιήσει πια ευρωπαϊκούς πόρους για την υποστήριξη έργων κοινής ευρωπαϊκής άμυνας όπως η αντιπυραυλική προστασία ή το τείχος άμυνας απέναντι σε διείσδυση από drones, ένα από τα σχέδια που έχει προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα οποία αναμένεται να συζητηθούν σήμερα. δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την προσέλευση του στην άτυπη Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κοπεγχάγη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οποιοδήποτε κοινό ευρωπαϊκό έργο άμυνας δεν μπορεί να περιορίζεται μόνο στα ανατολικά σύνορα της ηπείρου, αλλά πρέπει να καλύπτει την ασφάλεια της Ευρώπης συνολικά. Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει την προστασία των νοτιοανατολικών και νότιων συνόρων, ώστε η Ευρώπη να είναι θωρακισμένη έναντι οποιασδήποτε μελλοντικής απειλής.

Η δήλωση του πρωθυπουργού επικεντρώθηκε επίσης στην αναγκαιότητα συζήτησης κρίσιμων ζητημάτων που αφορούν τη γεωστρατηγική ασφάλεια της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη δράσης από την πλευρά της Ένωσης. Η Ελλάδα, όπως επεσήμανε, θα συνεχίσει να δεσμεύει πόρους άνω του 3% του ΑΕΠ για τις αμυντικές της δαπάνες στα επόμενα χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκή άμυνα και ενίσχυση της Ουκρανίας στην άτυπη Σύνοδο ΕΕ στη Δανία

Loading

Play