Κυρ. Βελόπουλος: Έγιναν λάθη και αβλεψίες. Αποφασίσατε μόνοι σας και τώρα μετακυλίετε την ευθύνη

«Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που εργάζονται υπό αντίξοες συνθήκες», είπε ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Κυριάκος Βελόπουλος κατά την ενημέρωση του Σώματος για την πολιτική σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας.

propoli

«Δεν μας εμπιστεύονται οι πολίτες», συνέχισε. «Γιατί υπάρχει μία στείρα κομματική αντίληψη σε όλους. Σήμερα εδώ δεν ακούσαμε προτάσεις. Και η παροχολογία σε καμία περίπτωση δεν είναι επιχειρηματολογία. Από το ’74 έως σήμερα η παροχολογία μάς έχει οδηγήσει στο σημείο μηδέν. Δεν μπορούμε συνεχώς να χαϊδεύουμε τα αυτιά των ψηφοφόρων. Θέλω μία φορά να ακούσω τον πρωθυπουργό να λέει: “θα πάρω αυτό το μέτρο το οποίο θα στοιχίσει τόσο και θα πάρω από εκεί τα χρήματα για να το υλοποιήσω”. Δεν μπορείτε πάντα να παίρνετε τα χρήματα από τους επιχειρηματίες».

«Μας ζήτησε ο πρωθυπουργός να πούμε αν θέλουμε ή όχι να γίνει lockdown. Αυτό είναι ψευτοδίλημμα, γιατί η μάχη είναι χαμένη ήδη με τα λάθη και τις αβλεψίες σας», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε.

«Δεν μπορούμε σήμερα να σας πούμε αν θέλουμε ή όχι να γίνει lockdown, όταν στη διαδρομή από το πρώτο lockdown μέχρι σήμερα δεν μας ακούσατε ποτέ. Σε μία τέτοια περίπτωση το σωστό είναι ότι, μαζευόμαστε όλοι μαζί, συζητάμε και βρίσκουμε λύσεις. Εσείς δεν καλέσατε κανέναν, επομένως μην επιχειρείτε να μετακυλίσετε την ευθύνη».

Συνεχίζοντας ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση λέγοντας, πως «είναι υποκριτικό ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα να έρχεται και να κουνά το δάχτυλο στην κυβέρνηση, και δεν υποστηρίζω την κυβέρνηση, και να λέει ότι έχει τη λύση τώρα. Και στα 5 χρόνια που κυβέρνηση γιατί δεν έκανε τίποτα; Όταν κουνάμε το δάχτυλο στον πρωθυπουργό πρέπει να έχουμε και δικές μας προτάσεις. ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ πτωχεύσατε την Ελλάδα από το ’74 έως σήμερα και τώρα μας λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι έχετε την λύση “δια πάσαν νόσον και πάσαν πανδημίαν”. Όταν όμως είσαι στην αντιπολίτευση είναι πολύ εύκολη η δουλειά», είπε ο κ. Βελόπουλος ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην πρόταση του κ. Τσίπρα για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

«Η πρόταση η δική μας είναι άλλη. Σε θέματα πανδημίας να μην ανακατεύεται η κυβέρνηση, όπως συμβαίνει και στη Σουηδία. Να αναλαμβάνουν οι επιστήμονες», είπε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο κ. Βελόπουλος αμφισβήτησε τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων και εκτίμησε πως θα κρατήσουν περισσότερο.

«Πιστεύετε εσείς ότι σε 3 εβδομάδες θα τελειώσει ο κορονοϊός; απλά μετακυλίετε το πρόβλημα. Τα πανδημικά κύματα διαρκούν δυόμισι έως τρία ή και τέσσερα χρόνια. Δεν μπορεί η κυβέρνηση μόνη της να αντιμετωπίσει την πανδημία. Ο χειμώνας ξεκινά τώρα. Τώρα αρχίζει το πάρτι. Θα ανοίξετε για τα Χριστούγεννα και μετά θα έχουμε και τρίτο lockdown. Βλέπετε ένα πρόβλημα και αντί να το αντιμετωπίσετε, βομβαρδίζετε την οικονομία. Γιατί αυτό που κάνετε θα μετακυληθεί στην οικονομία».

«Ρωτάω την κυβέρνηση να μου πει πραγματικά αν θα έχουμε. Πρέπει να ξέρω ως επιχειρηματίας, για να δω τι θα κάνω, πόσους υπαλλήλους θα έχω, αν χρειάζεται να απολύσω κάποιους, γιατί δεν αντέχω πια. Πώς θα ξαναλειτουργήσουν οι εταιρείες; πώς θα πληρώσουν;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και προσέθεσε.

«Κάθε μέρα έχουμε ζημιά 170 εκατ. ευρώ στην οικονομία, Ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς έλεγχο και κάνατε τεράστια ζημιά. Πού θα τα βρείτε τα λεφτά; Εδώ λοιπόν ο πρωθυπουργός έπρεπε να μας καλέσει και να συζητήσουμε για το πώς θα βρεθούν τα λεφτά. Να κάτσουμε σοβαρά να μιλήσουμε».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αναφέρθηκε στις ψυχολογικές συνέπειες των περιοριστικών μέτρων.

«Οι άνθρωποι βυθίζονται σε κατάθλιψη. Και αυτό προκύπτει από έρευνες πανεπιστημίων. Γιατί ο άνθρωπος επικοινωνεί, χαμογελά, μιλάει. Όταν τον κάνεις έγκλειστο τού φεύγουν αυτά. Φεύγει η χαρά, η ελπίδα, του στερείτε το αύριο. Κλείνοντας θα κάνω μία έκκληση στον πρωθυπουργό, που δεν είναι εδώ, να πάρει ένα τηλέφωνο στα κανάλια και να ζητήσει να σταματήσουν να δίνουν νεκρούς. Θα πάθει κατάθλιψη ο κόσμος. Μην τρομοκρατείτε τον κόσμο με αυτό τον τρόπο. Όταν βομβαρδίζεις έναν λαό με τον τρόμο για τον θάνατο τον οδηγείς σε στρες, και αυτό οδηγεί σε πτώση του ανοσοποιητικού. Δεν λέω να πείτε στον κόσμο να βγει στο δρόμο, αλλά αυτός ο τρόμος δημιουργεί προβλήματα ψυχολογικά. Και στο τέλος όσοι επιβιώσουν θα είναι μισότρελοι, ή θα πεθάνουν από πείνα».

©Πηγή: amna.gr

Loading