Κυριάκος Μητσοτάκης: «Kυβερνάς καλά την Ελλάδα» του είπε ηλικιωμένη στη Γαύδο (ΒΙΝΤΕΟ)

«Αν έλειπες θα γινόταν πόλεμος» συμπλήρωσε η ηλικιωμένη γυναίκα που τον αγκάλιασε εκδηλώνοντας την χαρά της για την άφιξη του Πρωθυπουργού.

Στην ακριτική Γαύδο βρίσκεται σήμερα, Ανήμερα των Θεοφανίων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι μάλιστα ο πρώτος Πρωθυπουργός που επισκέπτεται το νησί μετά από 1996.

propoli

Χαρακτηριστική η αντίδραση μιας εκ των γηραιότερων μονίμων κατοίκων του νησιού όταν είδε από κοντά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για λίγο μαζί του.

«Εχάρηκα πολύ που ήρθες. Να έχεις καλή υγεία γιατί είσαι καλός κυβερνήτης και κυβερνάς καλά την Ελλάδα. Αν έλειπες θα γινόταν πόλεμος» είπε στον πρωθυπουργό η γυναίκα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να την ευχαριστεί για τα καλά της λόγια.

Κατά την επίσκεψή του στη Γαύδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε το μήνυμα ότι «η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πώς θα ασκήσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

«Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε δύναμη ειρήνης, αλλά ταυτόχρονα είμαστε και μια δύναμη αυτοπεποίθησης. Γνωρίζουμε ότι με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο μπορούμε να λύνουμε τις όποιες διαφορές μας ειρηνικά. Το έχουμε εξάλλου αποδείξει οριοθετώντας Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη με την Αίγυπτο και με την Ιταλία. Γνωρίζουμε, επίσης, ότι αυτός είναι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να πορευτούμε προκειμένου να επιλύσουμε και τις όποιες άλλες διαφορές έχουμε με τους γείτονές μας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Κάλεσε, δε, όλα τα γειτονικά κράτη της Ελλάδος και συγκεκριμένα τη Λιβύη «να προσέλθουν σε μια γόνιμη και ουσιαστική διαπραγμάτευση με την πατρίδα μας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να οριοθετήσουμε Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες με τους γεωγραφικούς μας γείτονες. Όπως το κάναμε με την Αίγυπτο, μπορούμε να το κάνουμε και με τη Λιβύη, από τη στιγμή που θα προκύψει στη γείτονα χώρα μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την εξουσιοδότηση να συνάψει τέτοιες διεθνείς συμφωνίες».

«Με αυτό τον τρόπο, λοιπόν, και σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε και θα πορευτούμε ως δύναμη ειρήνης αλλά και αυτοπεποίθησης, δύναμη σταθερότητας σε μια περιοχή όπως η Ανατολική Μεσόγειος, η οποία αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη γεωπολιτική σημασία» κατέληξε στο μήνυμά του από τη Γαύδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης από Γαύδο: «Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις για το πως θα διεκδικήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα»

Aliri

Loading