Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολύπλοκο ζήτημα η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα – Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πολύπλοκο ζήτημα η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα – Χρειάζεται περισσότερη πρόοδος

Η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα απαιτεί περισσότερη πρόοδο και συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο. Στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης με τη Βικτόρια Χίσλοπ στο πλαίσιο του συνεδρίου Reimagine Tourism 2025. Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύπλοκο ζήτημα και ότι δεν έχουμε σημειώσει την πρόοδο που θα θέλαμε. Υπογράμμισε επίσης ότι τα Μάρμαρα του Παρθενώνα πρέπει να επιστρέψουν στην Ελλάδα και δεσμεύτηκε να συνεχίσει την εκστρατεία προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο πρωθυπουργός παρατήρησε ότι «είναι σαν να κόβεις στη μέση τη Μόνα Λίζα» και δήλωσε ότι εργάζεται για την οικοδόμηση ενός συνασπισμού φίλων της Ελλάδας, οι οποίοι υποστηρίζουν το αίτημα της επιστροφής των γλυπτών. Μπορούμε να προσφέρουμε συνεργασία αμοιβαία επωφελή προς το Βρετανικό Μουσείο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουμε νόμιμο ισχυρισμό.

Επιπλέον, τόνισε ότι η Ελλάδα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, επισημαίνοντας ότι η χώρα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες. Η φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε την Ελλάδα τον νούμερο ένα τουριστικό προορισμό στον κόσμο όσον αφορά την ποιότητα, υπογράμμισε. Σημείωσε επίσης ότι ο νόμος του 1963 που διέπει το Βρετανικό Μουσείο καθιστά δύσκολη τη νόμιμη παραχώρηση πολύτιμων θησαυρών, με την κυβέρνηση να μην έχει σχέδια για αλλαγές που θα επιτρέπουν τη μόνιμη μετακίνηση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play