(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Λ. Αυγενάκης: Fake news οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών και την καταλληλότητα των εδαφών

Λανθασμένες είναι σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη οι εκτιμήσεις για το μέγεθος των ζημιών και την καταλληλότητα των εδαφών

«Fake news» χαρακτήρισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή του στο πρώτο πρόγραμμα της ΕΡΑ, τα όσα γράφονται και λέγονται περί παρόδου πενταετίας για να ξαναγίνουν τα εδάφη καλλιεργήσιμα μετά την πλημμύρα που προκάλεσε η θεομηνία “Daniel.”

propoli

Όπως είπε ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει ξεκινήσει τις εδαφολογικές έρευνες για να παράσχει υπεύθυνη ενημέρωση στους παραγωγούς και στη συνέχεια να τους καθοδηγήσει για το πώς πρέπει να καλλιεργήσουν.

Πρόσθεσε ότι το 80% της αποτίμησης της ζημιάς θα είναι δυνατό την Παρασκευή το πρωί, με τη σύγκριση των νέων δορυφορικών εικόνων του Copernicus, ενώ το 100% της καταγραφής των ζημιών θα είναι εφικτό με την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τους γεωτεχνικούς του ΕΛΓΑ.

Παράλληλα, μιλώντας στο τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» ο αρμόδιος υπουργός αναφέρθηκε στην πορεία συλλογής των νεκρών ζώων.

Όπως είπε, μέχρι σήμερα στις 9 το πρωί στον ΕΛΓΑ είχαν δηλωθεί τα εξής νεκρά ζώα:

  • 49.050 Αιγοπρόβατα
  • 19.295 Χοίροι
  • 4.186 Βοοειδή
  • 40.330 Πτηνά

Από αυτά, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό μέχρι σήμερα το πρωί έχουν διαχειριστεί συνολικά 21.906 νεκρά αιγοπρόβατα και 6.800 νεκρούς χοίρους. Σε ό,τι αφορά στα βοειδή ο κ. Αυγενάκης ανέφερε πως είχαν συλλεγεί 20 νεκρά ζώα ενώ σχετικά με τα πτηνά, έχουν διαχειριστεί 23.300 νεκρά ζώα.

Δείτε επίσης: Θεσσαλία: Δείτε άντρα της ΕΜΑΚ να απεγκλωβίζει βρέφος από πλημμυρισμένο σπίτι

Loading