Λ. Αυγενάκης: Στόχος να αξιοποιηθεί σωστά η περιουσία του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων

Στόχoς είναι η σωστή αξιοποίηση της εξαιρετικά μεγάλης περιουσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των εποπτευόμενων φορέων, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, κατά την επίσκεψη του στο Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘΙΑΓΕ) στο Ηράκλειο, συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα, Νεκτάριο Βιδάκη.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφέρθηκε στην περιουσία των 20 περίπου στρεμμάτων που φιλοξενούν υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα.

propoli

«Μέσα σε αυτή την έκταση υπάρχουν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, άλλες εγκαταλελειμμένος και κάποιες άλλες εκσυγχρονισμένες , αλλά και μια κτιριακή εγκατάσταση η οποία στην ουσία φιλοξενεί ελάχιστες από τις υπηρεσίες του υπουργείου και του ΕΛΓΟ Δήμητρα , που μπορούν αν αξιοποιηθούν σωστά, να αποτελέσουν ένα κέντρο για όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου μας, με στόχο να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους του πρωτογενή τομέα» είπε ο κ. Αυγενάκης.

Επίσης διευκρίνισε ότι η διασπορά υπηρεσιών δημιουργεί έξοδα και σημαίνει επιπλέον δαπάνες, τονίζοντας ότι «πρέπει να γίνει σωστή αξιοποίηση και δουλειά, η οποία ξεκινάει αμέσως» καθώς γνωστοποίησε ότι ήδη έδωσε εντολή στον αντιπρόεδρο του ΕΛΓΟ Δήμητρα τον κ. Βιδακη να συγκεντρώσει ό,τι σχέδια υπάρχουν, προκειμένου ταχύτατα να προχωρήσει αφενός μεν ο εκσυγχρονισμός της κτιριακής εγκατάστασης και αφετέρου η έρευνα για τις υπηρεσίες σε επίπεδο νομού και πόλης «και πως αυτές μπορούν να φιλεξενηθουν σωστά και οργανωμένα, σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, με τις απαραίτητες πιθανόν προσθήκες που μπορεί να υπάρξουν».

Τέλος ο κ. Αυγενάκης ανέφερε ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα βήμα, έτσι ώστε στο Ηράκλειο να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες του υπουργείου αλλά και των εποπτευόμενων φορέων».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Εξαφανίστηκε 57χρονος στις Συκιές

Loading