(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Λιβάνιος: «Η διαρροή των emails έγινε παραμονές των εκλογών του Ιουνίου 2023»

Τον Ιούνιο, παραμονές των εθνικών εκλογών, φαίνεται πως έγινε στο υπουργείο Εσωτερικών η διαρροή των emails του ειδικού καταλόγου με εκλογείς του εξωτερικού σύμφωνα με τα ευρήματα ελέγχου της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Κατά το πόρισμα, λοιπόν, όπως ανέφερε ο Θόδωρος Λιβάνιος, η διαρροή των emails έγινε τον Ιούνιο του 2023, παραμονές των δεύτερων εθνικών εκλογών, επί υπηρεσιακής κυβέρνησης, δηλαδή.

propoli

«Είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από την εισαγγελία Αθηνών, είναι σε εξέλιξη ο έλεγχος από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο οποίος προχωράει και προχωράει και με γοργούς ρυθμούς.

Μάλιστα, πληροφορήθηκα σήμερα (σ.σ. 23.04.2024) ότι ήδη υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα όπου, αναντίλεκτα, το πρώτο πόρισμα λέει ότι η διαρροή έγινε τις παραμονές των εκλογών του Ιουνίου του 2023 και όχι, όπως κάποιοι βιάστηκαν να πουν, ότι έχει κάποια σχέση με την επιστολική ψήφο. Δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο.

Όταν λοιπόν 1η Μαρτίου ξεκίνησαν οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων, την επόμενη εργάσιμη μέρα, 4 Μαρτίου, δόθηκε εντολή στη διεύθυνση εσωτερικού ελέγχου να κάνει έναν έκτακτο έλεγχο και το οποίο πόρισμα κοινοποιείται και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας και θα κοινοποιηθεί και στην εισαγγελία και στην Αρχή Προστασίας Προσωπικού Χαρακτήρα.

Για πρώτη φορά έτρεξαν πολύ γρήγορα οι διαδικασίες, αυτή τη στιγμή είναι στη φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος, έχει ληφθεί σειρά καταθέσεων από την αρμόδια υπηρεσία και σύντομα θα το έχουν στα χέρια τους οι αρμόδιες αρχές. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία, απόπειρα συγκάλυψης.

Η προεδρία της κυβέρνησης έκανε αυτά που έπρεπε όταν είχε σαφείς ενδείξεις και μάλιστα αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη και ο μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου», τόνισε ο Θόδωρος Λιβάνιος.

Loading