Λοβέρδος: «Αν είχα εκλεγεί πρόεδρος, θα πήγαινα το ΚΙΝΑΛ στο 18-20%»

Την εκτίμηση ότι εάν είχε εκλεγεί στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, θα υπερδιπλασίαζε τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7.

Ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε να δείτε , έχουμε δύο εκλογές, είναι επικίνδυνες. Μας δίνει ο λαός μια ευκαιρία,θα την πάρουμε; Εξαρτάται από τον πρόεδρο. Εγώ είχα πει ότι αν είμαι πρόεδρος, υπόσχομαι υπερδιπλασιασμό των δυνάμεών μας ή θα φύγω. Θα παραμερίσω να πάει κάποιος άλλος, να το πάει πιο καλά. Εχετε ακούσει κανέναν άλλον να το λέει αυτό; Δεν έχετε ακούσει. Τώρα μου λέτε εμένα που δεν εκλέχτηκα, που δεν με επέλεξαν οι πολίτες, τι θα γίνει αν δεν… Ξέρω εγώ τι θα γίνει;

propoli

Εγώ αν πάντως ήμουνα, θα το πήγαινα για 18 – 20%»

Αναφορικά με τη δήλωσή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε «γραμμή» υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου στον α’ γύρο των εκλογών στο ΚΙΝ.ΑΛ., ο κ. Λοβέρδος, είπε ότι το γνώριζε, και του το έλεγαν όλοι οι δημοσιογράφοι, και μάλιστα το «καλωσόριζε», σημείωσε πως δεν διαμαρτύρεται γι’ αυτό αλλά το καταγράφει ως διαπίστωση.

Απαντώντας στην επισήμανση πως του καταλογίστηκε, ότι στις εκλογές προσήλθαν και τον ψήφισαν, ψηφοφόροι της ΝΔ, ο κ. Λοβέρδος υπογράμμισε μεταξύ άλλων : «Δεν ήρθαν, όπως είδατε και όπως φάνηκε, δεν ήρθαν, σποραδικά μπορεί κάποιες συμπάθειες και εκτιμήσεις που έχω ατομικά, ναι, οργανωμένα δεν ήρθαν. Εκείνοι (Σ.Σ. του ΣΥΡΙΖΑ), έρχονταν οργανωμένοι, σε συγκεκριμένες ώρες, το πρωί, το απόγευμα, τους βλέπανε οι αντιπρόσωποί μας στις κάλπες. Οργανωμένοι όμως. Ηρθαν συντονισμένα. Από τη δική μου πλευρά, φυσικά υπήρχαν γιατί εγώ έχω εκτίμηση, στο χώρο του Κέντρου- ήρθαν και από τη ΝΔ κάποιοι, φαντάζομαι γιατί αυτές είναι οι επιδιώξεις που έχουν όλα τα κόμματα, όταν κάνουμε ανοιχτές εκλογές και στις εκλογές της ΝΔ πήγαν οι δικοί μας, είναι γνωστά πράγματα αυτά, αλλά άλλο αυτό, άλλο το οργανωμένο, το μεθοδευμένο. Το περίμενα, το είχα καλοδεχτεί, δεν διαμαρτύρομαι γι’ αυτό».

Ερωτηθείς αν υπήρξε συζήτηση με το Νίκο Ανδρουλακη, να τεθεί επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σε περιπτωση που ο κ. Ανδρουλάκης κερδίσει στον β’ γύρο των εκλογών, ο κ. Λοβερδος ήταν κατηγορηματικός:

«Τίποτα δεν συζήτησα, και μάλιστα το έγραψα και στην ανακοίνωσή μου, ο κ. Παπανδρέου μου τηλεφώνησε τρεις φορές και μιλήσαμε. Ο κ. Ανδρουλάκης μου τηλεφώνησε μία φορά, τη μέρα που έκανα την ανακοίνωσή μου, αλλά δεν το σήκωσα το τηλέφωνο, γιατί είχα κάνει την επιλογή μου και είχα συζητήσει με τους συνεργάτες μου, δεν ήθελα να υπάρχει καν η υποψία συναλλαγής, και τον πήρα τηλέφωνο όταν πια είχε δημοσιευτεί η ανακοίνωσή μου».

Ο κ. Λοβέρδος, απαντώντας σε ερώτηση για το πως βλέπει μία ενδεχόμενη επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου, επισήμανε:

«Δεν ξέρω .. δεν ξέρω.. αυτά τα θέματα, αν είναι επιλογή του κόσμου, θα τα είχα ήδη χειριστεί. Δεν είμαι η επιλογή του κόσμου, έχουμε δεύτερο γύρο,δεν είμαι στο δεύτερο γύρο, έκανα την επιλογή μου, από Δευτέρα τα συζητάμε». Σχολιάζοντας το αν θα ήταν σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ να έχει μέσα στο Κοινοβούλιο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Λοβέρδος σημείωσε: «Σας είπα ότι είχα πάρει τις αποφάσεις μου και θα τα είχατε δει αυτά. Δεν είμαι όμως πρόεδρος, τι να κάνουμε τώρα!»

Δείτε επίσης: Βόλος: Οικογενειακή τραγωδία ζευγάρι πέθανε με διαφορά 7 ημερών

Loading