Μαρινάκης για ελληνοτουρκικά: «Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσει η χώρα μας στα θέματα που θέλει να κάνει»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μίλησε στον Real Fm 97,8 και αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές, την ακρίβεια αλλά και στον διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας.

«Εμείς έχουμε μία σταθερή άποψη η οποία μάλιστα αποδεικνύεται και σωστή ότι ο διάλογος μπορεί να κάνει καλό και στις δύο πλευρές. Πιστεύουμε στον διάλογο χωρίς καμία διάθεση παραχώρησης στα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ο διάλογος αυτός θεωρούμε ότι πρέπει να συνεχιστεί», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

propoli

Και πρόσθεσε: «Οι θέσεις μας είναι ξεκάθαρες. Είναι μία η διαφορά η οποία θέλουμε να επιλυθεί σε επίπεδο διεθνούς δικαίου: Ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας».

Στη συνέχεια είπε ότι ο διάλογος Αθήνας – Άγκυρας δεν σημαίνει «ότι είμαστε αφελείς και παραγνωρίζουμε τις σοβαρότατες διαφωνίες που έχουμε». «Το γεγονός ότι συνομιλούμε δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε. Αυτό είναι κάτι που ισχύει διαχρονικά σε κάθε επίπεδο διπλωματίας και διμερών σχέσεων. Δεν υπάρχει περίπτωση η χώρα μας να υποχωρήσει στα θέματα τα οποία θέλει να κάνει», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας για τις ευρωεκλογές είπε ότι τα στελέχη της κυβέρνησης και οι υπουργοί θα μιλούν με τους πολίτες έτσι ώστε να ακούσουν τα προβλήματά τους και να τους ενημερώσουν για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης.

«Έχουμε μάθει και προεκλογικά και μετεκλογικά κάθε μας κίνηση να χτίζεται πάνω στην επικοινωνία μας με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Αυτό το παράδειγμα ακολούθησα ως γραμματέας του κόμματος. Αυτό το παράδειγμα ακολουθούν και τα κυβερνητικά στελέχη. Τα προβλήματα των πολιτών είναι η κινητήριος δύναμη για το κυβερνητικό έργο. Αυτός είναι λοιπόν και ο βασικός στόχος των ευρωεκλογών», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σχετικά με την ακρίβεια η οποία δημιουργεί προβλήματα στα ελληνικά νοικοκυριά, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση έχει τρεις βασικούς πυλώνες για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο: ενίσχυση του εισοδήματος των πολιτών, στοχευμένες παρεμβάσεις («καλάθι νονού» κλπ), πρόστιμα σε επιχειρήσεις.

«Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι ένα μαγικό κουμπί που το πατάς και εξαφανίζεις την πιο επίμονη την πιο παρατεταμένη ακρίβεια που αντιμετωπίζει η χώρα μας και τα υπόλοιπα κράτη», υπογράμμισε ο Παύλος Μαρινάκης.

Loading