Μαρινάκης για βίντεο Κασσελάκη: «Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;»

Την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, προκάλεσε ένα βίντεο που ανάρτησε ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανος Κασσελάκης.

Ερωτώμενος αρχικά για την συνέντευξη Κασσελακη στο STAR ανέφερε «Δεν μπορούμε να πούμε πολλά για τη συνέντευξη. Η εικόνα μιλά από μόνη της. Θέλουμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά. Περιμένουμε ρητώς διατυπωμένες συγκεκριμένες θέσεις και πολιτικές προτάσεις. Δεν είδαμε αυτό. Κάτι άλλο είδαμε».

propoli

Στην συνέχεια σχολίασε και το βίντεο μέσα από την βουλή τονίζοντας αρχικά: «να μην περιορίζεται μόνο σε βόλτες στο χώρο να μάθει στην Βουλή αλλά να μάθει και κάποιες βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας», ενώ πρόσθεσε:

«Οι νόμοι ψηφίζονται με βάση την αρχή της πλειοψηφίας που είναι η βάση της δημοκρατίας.

Οι βουλευτές είναι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού έθνους που εκλέχθηκαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία, τις εκλογές .Κάτι που δεν συμβαίνει για τον ίδιο γιατί δεν εχει εκλεγεί.

Και μάλιστα κάποιοι νόμοι έχουν ψηφιστεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης.

Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; την αρχή της πλειοψηφίας; τι έχουν να πουν τα υπόλοιπα κόμματα; τι έχουν να πουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ;

Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο τρόπο», σχολίασε μεταξύ άλλων.

Δείτε επίσης: Αδειάζει τον Καιρίδη για τις ελληνοποιήσεις μεταναστών η κυβέρνηση

Loading