Μέλος ΠΚΣ στο politic.gr: «Τους χάλασε την σούπα η Πανσπουδαστική – Θα ήθελαν να λένε ότι οι φοιτητές στηρίζουν την κυβέρνηση» (vid)

Κεφάλαιο: Φοιτητικές Εκλογές 2022. Η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας (εν συντομία ΠΚΣ) μετά από 34 χρόνια αποκαθηλώνει την παράταξη της ΝΔ, την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ.

Του Αλέξανδρου Παναγιωτίδη

propoli

Σε μια σειρά σχολές και ιδρύματα η ΠΚΣ βγαίνει πρώτη δύναμη εξαργυρώνοντας την στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα, και το γεγονός ότι ακόμα και σε περίοδο της πανδημίας ήταν στο πλευρό των φοιτητών.

Το politic.gr βρέθηκε με τον Γιώργο Τσούγγαρη μέλος του Δ.Σ. του Μαθηματικού και μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Θελήσαμε με τον Τσούγγαρη να κάνουμε μια ειλικρινή κουβέντα για τις φοιτητικές εκλογές, την αντιλαϊκή – όπως ανέφερε – πολιτική της ΝΔ και τους τριγμούς που προκάλεσε η νίκη της ΠΚΣ.

Όσον αφορά για την δράση της ΠΚΣ και της ΚΝΕ στην περίοδο της πανδημίας ανέφερε: «Όλο το προηγούμενο διάστημα και από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε σε μια σειρά ενέργειες σε συλλόγους κατεβάζοντας ψηφίσματα που αφορούσαν την υγεία και τις διεκδικήσεις του λαού.

Αν θέλετε να σας και την αλήθεια, σε κάποιους συλλόγους έγινε και υπόθεση των ίδιων των φοιτητών. Παράδειγμα στην Ιατρική του ΑΠΘ πήρε την πρωτοβουλία να στηρίξει τους γιατρούς που δίναν την μάχη και κατέβασε και πλατφόρμα συμμετοχής εθελοντών ιατρών από τα έτη της Ιατρικής για να βοηθήσουν όπως μπορούν.»

Επίσης εκτός από τα γεγονότα που οδήγησαν στην νίκη της ΠΚΣ, θέλανε να ρωτήσουμε τον λόγο που πρέπει να εμπιστευτούμε την ΠΚΣ στα αποτελέσματα: «Όποιον φοιτητή και ρωτήσεις ξέρει ότι στις 18 Μάη έγιναν οι φοιτητικές εκλογές με εφορευτική επιτροπή και τα αποτελέσματα που έβγαλε η σχολή του είναι ανεβασμένα από την εφορευτική τους επιτροπή στο σαιτ μας.

Οπότε αυτό είναι το καλύτερο πιστοποιητικό. Υπάρχουν και τα πρακτικά των εφορευτικών επιτροπών τα οποία μπορεί να τα ελέγξει ο καθένας όποτε θέλει.

Εμείς λέμε ότι η νίκη της ΠΚΣ σηματοδοτεί την καταδίκει της πολιτικής των τελευταίων ετών και αυτό τους πονάει και τους τσούζει γιατί θα ήθελαν να λένε την άλλη μέρα ότι οι φοιτητές είναι με το μέρος τους.

Τους χαλάσαμε την σούπα γιατί δείξαμε ότι οι φοιτητές θέλουν ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο που θα είναι στο πλευρό τους και όχι αυτό που πάει να πλασάρει η ΝΔ. Για αυτό αμφισβητεί τα αποτελέσματα η ΔΑΠ ΝΔΦΚ, γιατί τους έτσουξε.»

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Τσούγγαρη:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη-ΑΠΘ: Επεισόδια με μολότοφ και ρίψεις νερού από την “Αύρα” της ΕΛΑΣ

Loading