ΜέΡΑ25 για σχέδιο “Δήμητρα”: Υποχρέωση να έχουμε σχέδιο για πιθανό κλείσιμο τραπεζών

Στο σχέδιο «Δήμητρα» στην οικονομία, επανέρχεται, με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΜέΡΑ25, το οποίο και κατηγορεί, όπως αναφέρει, τους δημοσιογράφους ότι «κινδυνολογούν και επιστρατεύουν κατά του ΜέΡΑ25 το φάντασμα των κλειστών τραπεζών, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη ώστε:

-τα αφεντικά τους να επιδίδονται (ανενόχλητα από τους πολίτες) στη λεηλασία που αποκαλύπτει το ΜέΡΑ25 από τα funds, τους ολιγάρχες της ενέργειας στους οποίους ανήκουν τα κανάλια, τους σουπερμαρκετάδες κλπ.

propoli

-να μην συζητείται το Πρόγραμμα 100 Ημερών μας που τους πονά επειδή είναι τόσο μα τόσο λογικό».

Για το ΜέΡΑ25, είναι «τιμή μας και καμάρι μας, οι επιθέσεις τους και τα ψέματά τους», υποστηρίζοντας, εξάλλου, ότι «το 2015 τις τράπεζες τις έκλεισε ο Ντράγκι (η ΕΚΤ) στο πλαίσιο Οικονομικής Τρομοκρατίας – σε αγαστή συνεργασία με τον Στουρνάρα & ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τον παρακαλούσαν να τις κλείσει ώστε να υποκύψει ο λαός μας στα μνημόνιά του. Όποιος το αρνείται, τάσσεται με το θύτη – Ντράγκι», ισχυρίζεται, επίσης το γραφείο Τύπου, προσθέτοντας ότι «πριν κλείσει τις τράπεζες, ο Ντράγκι ζήτησε νομική γνωμάτευση από νομική εταιρεία, γιατί δεν ήταν σίγουρος αν το κλείσιμο ήταν νόμιμο».

Και, στο πολιτικό «δια ταύτα», «ο λαός μας το κατάλαβε και κράτησε γερά, απαντώντας στην τρόικα εσωτερικού και εξωτερικού με εκείνο το μεγαλειώδες 62%» (σ. σ. του δημοψηφίσματος του 2015).

Επί της ουσίας, το σύστημα «Δήμητρα» είναι, σύμφωνα με το ΜέΡΑ25 πάντοτε, ένα «απαραίτητο εργαλείο (δημόσιο σύστημα δωρεάν ψηφιακών συναλλαγών – ανεξάρτητο από τις τράπεζες και την ΕΚΤ – για χρήση εντός του ευρώ. Το έχει και η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία). Σε περίπτωση τραπεζικής κρίσης, το σύστημα “Δήμητρα” θα μειώσει το κόστος της κρίσης – θα είναι εργαλείο που σήμερα η χώρα δεν διαθέτει. Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργηθεί εγχώριο χρήμα, το σύστημα “Δήμητρα” θα αποτελέσει τη βάση του νέου εθνικού νομίσματος».

Δηλώνοντας υπερήφανο, όπως αναφέρει, για το ότι κατέθεσε σχετική πρόταση νόμου το Δεκέμβριο του 2020, η σχετική ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 καταλήγει ως εξής: «Μας κατηγορούν για το “Δήμητρα” μόνο όσοι απαιτούν από κάθε κυβέρνηση να μην κάνει τα ελάχιστα που απαιτεί η βιωσιμότητα της Ελλάδας – να συνθηκολογεί σε κάθε ποταπή απαίτηση των funds και της τρόικας».

Δείτε επίσης: Τι συμβαίνει με το σχέδιο «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Γιάνη Βαρουφάκη – Τι θα γίνει με τράπεζες και νομίσματα

Loading