ΜέΡΑ25: Να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα του νέου ασφαλιστικού

Το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωση του εκφράζει την έντονη αντίθεση του στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε εχθές από την κυβέρνηση – To χαρακτηρίζει ως «έκτρωμα»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

propoli

«Το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε χθες από την Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, οδηγεί σε έναν αδίστακτο διπλό εκβιασμό: τόσο απέναντι στους εργαζόμενους, όσο και απέναντι στο ίδιο το κράτος, την πολιτεία, με αποτέλεσμα να βαθαίνει η εξάρτηση της χώρας μας από την τρόικα, την ΕΚΤ και γενικότερα το ευρωιερατείο των Βρυξελλών.

Ο πρώτος εκβιασμός αφορά την μεγαλύτερη εξάρτηση των εργαζομένων, του προλεταριάτου και πρεκαριάτου από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, από τις χρηματαγορές δηλαδή το βασίλειο του φαντασιακού κεφαλαίου και σε τελική ανάλυση, πρακτικά μια μορφή τζόγου! Το αποτέλεσμα αυτής της εξάρτησης είναι να κάνει τους φτωχότερους πολίτες να προσεύχονται να κερδίζουν οι πλούσιοι κερδοσκόποι, ώστε να μπορέσουν κι αυτοί «να φάνε ένα καρβέλι ψωμί», έστω κι αν αυτό είναι ανατιμημένο.

Ο δεύτερος αδίστακτος εκβιασμός αφορά την ίδια την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον/την εκάστοτε Υπουργό Οικονομικών που θα εξαρτάται πλέον πέρα από την παροχή ρευστότητας της ΕΚΤ και από τις διακυμάνσεις των χρηματιστηρίων όσον αφορά το ύψος των συντάξεων που θα καταβάλλονται. Πρόκειται ουσιαστικά για μια αδίστακτη εξάρτηση του κράτους από όσους ελέγχουν τις χρηματαγορές, που δεν είναι άλλοι βεβαίως από την ΕΚΤ και την τρόικα.Αυτά είναι τα οδυνηρά αποτελέσματα του νέου ασφαλιστικού της #Μητσοτακης_ΑΕ που όχι μόνο τζογάρει τον κόπο και τον ιδρώτα των εργαζομένων, αλλά τους καθιστά εξαρτώμενους από την κερδοσκοπία των αφεντικών τους και κάνει τις συντάξεις τους έρμαιο των διαθέσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και των γραφειοκρατών των Βρυξελλών.

Απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα και τη λεηλασία οι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι πρέπει να αντιπαλέψουν με όλες τους δυνάμεις να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα, διότι στην κυριολεξία πλέον δεν έχουν να χάσουν τίποτα πέρα από τις αλυσίδες που τόσο η παρούσα Κυβέρνηση, όσο και ευρύτερα το μνημονιακό τόξο τους έχει δέσει.»

Δείτε επίσης: Αλ. Χαρίτσης: Η εικόνα της χώρας που θα παρουσιάσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα

Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading