«Η Ελλάδα έχει δείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί τον διάλογο και τη συνεννόηση» ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «POLITICAL» και μεταξύ άλλων αναφερόμενος στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας, είπε ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχτεί κινήσεις που προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.
Αναλυτικά:
«Δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα».
«Η Ελλάδα έχει δείξει εμπράκτως ότι επιθυμεί τον διάλογο και τη συνεννόηση. Την ίδια στιγμή, η Τουρκία συνεχίζει τη ρητορική των υψηλών τόνων, κι αυτό είναι κάτι που δεν περνά απαρατήρητο, ούτε μένει αναπάντητο από την ελληνική πλευρά. Για άλλη μια φορά, προειδοποιούμε ότι δεν θα γίνουν ανεκτές κινήσεις στο πεδίο οι οποίες προσβάλλουν τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα. Γι’ αυτό και δεν εφησυχάζουμε. Παρακολουθούμε και αν χρειαστεί είμαστε πάντα έτοιμοι να απαντήσουμε στις προκλήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια είπε ότι «αν η Τουρκία θέλει να υπάρχει βελτίωση των σχέσεων της με την Ελλάδα, πρέπει να το αποδείξει στην πράξη, να εγκαταλείψει τη νεοοθωμανική ρητορική και να μην επιστρέψει σε προκλήσεις στο πεδίο, και να δείξει επιτέλους πως σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, κάτι που επιμένει να μην κάνει έως σήμερα».
Για τη συμφωνία AUKUS είπε ότι η ΕΕ δεν παίζει τον ρόλο του ηττημένου ούτε του απατημένου και πρόσθεσε:
«Η συμφωνία αποτελεί καθοριστικής σημασίας παράγοντα για τον προσδιορισμό του παγκόσμιου ρόλου της. Η Ευρώπη έχει μπροστά της μεγάλα διλήμματα να διαχειριστεί και πολλές προκλήσεις να απαντήσει. Η απάντησή μας, όμως, πρέπει να είναι μία και σαφής: Περισσότερη Ευρώπη, ασφαλέστερη Ευρώπη, ισχυρότερη Ευρώπη. Ικανή να παίζει διεθνή ρόλο και να έχει φωνή στις παγκόσμιες υποθέσεις».
Ερωτηθείς για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, τονίζει ότι «κανένας δεν είναι υπεράνω κριτικής και η συγγνώμη του Αρχιεπισκόπου το αποδεικνύει».
- Συναγερμός στη Μόσχα: αναχαιτίστηκαν 630 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την πόλη
- Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα και επιδρομή drones στη ρωσική Λίπετσκ
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

