(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μητσοτάκης: «Θα διαθέσουμε 2,1 δισ. για υποδομές στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία»

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση δύο νέων πλοίων του Πυροσβεστικού Σώματος βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προανήγγειλε νέες ενισχύσεις.

Τα δύο πλοία τα οποία παραδόθηκαν στην Πυροσβεστική και παρουσιάστηκαν σήμερα θα ελλιμενίζονται σε Καβάλα και Λαύριο.

propoli

«Καταφέραμε και σώσαμε με προσπάθεια πόρους ώστε τα δύο σκάφη να διατίθενται στις υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος που 365 μέρες τον χρόνο προσφέρουν την υπηρεσία τους για το καλό και την ασφάλεια όλων μας» συμπλήρωσε.

«Σήμερα είναι μια συγκινητική στιγμή καθώς τα ονόματα δύο ηρώων που έπεσαν την ώρα του καθήκοντος δόθηκαν στα δύο πυροσβεστικά σκάφη. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην ξεχνάμε τη μνήμη τους» είπε σε άλλο σημείο.

Το πρώτο πλοίο έχει την ονομασία Σάββας Σάββαρης τιμώντας έτσι τη μνήμη του πυρονόμου που έχασε τη ζωή του στις πυρκαγιές στις Σέρρες, και το δεύτερο πλοίο έχει το όνομα του ανθυποσμηναγού Αριστείδη Μουζακίτη ο οποίος έχασε τη ζωή του στο Ζευγολατιό.

«Εύχομαι τα πλοία να είναι καλοτάξιδα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για τη νέα αντιπυρική περίοδο και είμαι σίγουρος ότι το πυροσβεστικό σώμα θα σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων» κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι θα διατεθούν 2,1 δισ. για υποδομές στην Πυροσβεστική και την Πολιτική Προστασία.

(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δείτε επίσης: Κ. Ζαχαριάδης: Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι ελεγχόμενοι γι’ αυτά που δεν έκαναν τέσσερα ολόκληρα χρόνια

Loading