Ν. Ανδρουλάκης: Η ψήφος στις εκλογές κρίνει την πολιτική αλλαγή και τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε

Ν. Ανδρουλάκης: Η ψήφος στις εκλογές κρίνει την πολιτική αλλαγή και τη σταθερότητα που χρειαζόμαστε

Συλλυπητήρια προς τον ισπανικό λαό για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ανδαλουσία, εξέφρασε ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξής του στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τις εξελίξεις με επίκεντρο τη Γροιλανδία, σημείωσε ότι «ο κ. Τραμπ δεν ήρθε τώρα, έχει ξαναβγεί πρόεδρος των ΗΠΑ. Άρα, το ερώτημα είναι γιατί η Ευρώπη δεν προετοιμάστηκε», ενώ παρέθεσε την εμπειρία της αποσταθεροποιητικής πολιτικής από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών σε θέματα κλιματικής αλλαγής και διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Ευρώπη όφειλε να έχει κινηθεί προς την κατεύθυνση της «αυτονομίας σε επίπεδο ευρωστρατού και εξωτερικής πολιτικής», ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, καθώς και να ενισχύσει την παραγωγική της βάση.

Ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχολίασε ότι οι κινητοποιήσεις του πρωτογενούς τομέα είχαν τη στήριξη της κοινωνίας, καθώς οι πολίτες συμμερίζονται τις αγωνίες τους και τα προβλήματά τους που οδηγούν σε ερήμωση της υπαίθρου. Υπογράμμισε το σημαντικό ζήτημα της διασποράς της ευλογιάς και της καταστροφής του ζωικού κεφαλαίου της χώρας, επισημαίνοντας την αδυναμία των ελεγκτικών μηχανισμών και την ανάγκη για τοπικούς εμβολιασμούς.

Ο Ν. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «στις εκλογές ψηφίζουμε κυβέρνηση. Αν θέλουμε κυβέρνηση με πολιτική αλλαγή και σταθερότητα, το ΠΑΣΟΚ έχει το πρόγραμμα και τους ανθρώπους να το υλοποιήσει». Τόνισε την ανάγκη για διαφάνεια και σεβασμό στους θεσμούς, καθώς η διαφθορά παραμένει σοβαρό ζήτημα.

Για την προσυνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, δεσμεύτηκε ότι «θα είναι ανοικτή και για άλλους ανθρώπους που έχουν κοινές αγωνίες», προκειμένου να συμμετάσχουν και να εκφράσουν τις απόψεις τους.

Loading

Play