Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στις βασικές αρχές του – Ήρθε η ώρα της προόδου για να απομακρυνθεί η συντήρηση»

Ν. Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει στις βασικές αρχές του – Ήρθε η ώρα της προόδου για να απομακρυνθεί η συντήρηση»

«Το ΠΑΣΟΚ επανέρχεται στις εργοστασιακές του ρυθμίσεις: Είναι το κόμμα απέναντι στη συντήρηση, ο προοδευτικός πόλος, που είναι και καλό για την ποιότητα της δημοκρατίας μας να υπάρχει πολιτική εναλλαγή συντήρησης-προόδου. Ήρθε η ώρα της προόδου στη χώρα, για να πάει η συντήρηση σπίτι της», ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προσδιόρισε εκ νέου ως πολιτικό επίδικο την «πολιτική αλλαγή και την ήττα της σημερινής πολιτικής, διότι είναι μια πολιτική ανισοτήτων, εξυπηρέτησης των ισχυρών, κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους, ακρίβειας και μεγάλων δυσκολιών για τη νέα γενιά». Αυτά είναι καθαρά πράγματα που συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη.

Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες, απάντησε ότι «έστω και με μια ψήφο διαφορά αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο, φεύγει η Νέα Δημοκρατία από την κυβέρνηση. Άρα πετύχαμε την πολιτική αλλαγή». Δήλωσε πως «θα δούμε ποια κόμματα τίμησε ο ελληνικός λαός, θα δούμε ποια κόμματα μπορούν να συνεργαστούν μαζί μας βάσει του προγράμματός μας». Σημείωσε ότι η αγωνία να υπάρξει ένα μέτωπο απέναντι στη ΝΔ είναι ουσιαστική, αλλά υπογράμμισε την ανάγκη για πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι για παιχνίδια του παρασκηνίου.

Σχολιάζοντας το «αφήγημα Μητσοτάκης ή χάος», αναρωτήθηκε ποια θα είναι η κατάσταση αν η ΝΔ κερδίσει τρίτη θητεία, τονίζοντας ότι «δεν είναι όλοι το ίδιο» και πως η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι όλοι είναι διεφθαρμένοι. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και την προστασία της δικαιοσύνης.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, ανέφερε ότι «πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ είναι να συζητάμε με τους γείτονές μας, αλλά χωρίς αυταπάτες». Προσδιόρισε την ανάγκη για ενημέρωση σχετικά με την πρόοδο του «καλωδίου», επισημαίνοντας την επιτακτική ανάγκη να γίνουν σαφείς οι πολιτικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την καθημερινότητα των πολιτών.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στην ανάγκη για 120 πραγματικές δόσεις για τις οφειλές και τόνισε την προτεραιότητα δημιουργίας μιας Αναπτυξιακής Τράπεζας για την υποστήριξη της παραγωγικής οικονομίας και την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης.

Loading

Play