Ν. Χριστοδουλίδης: Συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τις συζητήσεις που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, αλλά και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, σε μία πλειάδα θεμάτων, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρέθηκε το Σάββατο στο Κάιρο για επίσκεψη εργασίας, αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις ΚύπρουΑιγύπτου και όχι μόνο: «Να ξεκινήσω από τις διμερείς μας σχέσεις και την επιθυμία και την απόφαση για να εργαστούμε σε συγκεκριμένους τομείς για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεών μας, ειδικότερα και σε τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, των επενδύσεων και της εκπαίδευσης και μέσα σε αυτό το πλαίσιο, το συντομότερο δυνατό να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση των Υπουργικών Συμβουλίων των δύο χωρών».

propoli

Σε τριμερές επίπεδο, η συνεργασία μας είναι σε εξαίρετο στάδιο. Μόλις πρόσφατα έγινε στη Λευκωσία η συνάντηση των υπουργών Άμυνας. Εκείνο που αποφασίστηκε είναι η ενίσχυση της τριμερούς μας συνεργασίας με τη συμμετοχή και άλλων κρατών και πιο συγκεκριμένα της Γαλλίας. Και ευελπιστούμε ότι στις αρχές Ιουνίου θα καταστεί εφικτό να γίνει κοινή συνάντηση των τεσσάρων υπουργών Εξωτερικών στην Ελλάδα”.

«Παράλληλα», προσέθεσε, «η συνεργασία μας, σε πολλά των θεμάτων, είτε στην ενεργειακή συνεργασία είτε σε θέματα ηλεκτρικής διασύνδεσης, συνεχίζεται. Η ίδρυση, σύσταση του ενεργειακού φόρουμ του Καΐρου είναι απτή απόδειξη της συνεργασίας μας και είναι θετικό ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση μόλις πρόσφατα έχει ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες και υπάρχει κοινή απόφαση για να υποβάλει αίτημα στον εν λόγω Οργανισμό για να συμμετάσχει στις εργασίες του.

Θέλω και δημόσια να αναφέρω ότι μετέφερα εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, εκ μέρους της κυπριακής κυβέρνησης, τα θερμά μας συγχαρητήρια για τον καθοριστικό ρόλο της Αιγύπτου στην αποκλιμάκωση που επιτεύχθηκε στην κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στο Ισραήλ και στη Γάζα. Είναι μία απτή απόδειξη του καθοριστικού ρόλου της Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή».

Δείτε επίσης:  ΥΠΕΞ Κύπρου: Με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου και τον Αιγύπτιο ομόλογό του συναντήθηκε ο Νίκος Χριστοδουλίδης

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading