(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Ν. Δένδιας για Μπελέρη: «Συνιστά σκάνδαλο η σύλληψή του, δύο μέρες πριν τις εκλογές»

Επικοινωνία με τον Ζοσέπ Μπορέλ είχε ο Νίκος Δένδιας, σχετικά με τη σύλληψη του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα για δήμαρχος Χειμάρρας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθήσει πολύ στενά το εν λόγω ζήτημα, προσθέτοντας πως «η σύλληψη ενός υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν τις εκλογές, αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, συνιστά σκάνδαλο».

propoli

Ο Νίκος Δένδιας βρίσκεται στη Στοκχόλμη, εκεί όπου πραγματοποιείται η άτυπη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναφέρθηκε στο θέμα της σύλληψης του Φρέντι Μπελέρη από τις αλβανικές Αρχές.

Όπως τόνισε, μάλιστα, αυτό το αναγνώρισε και ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα.

«Ενημέρωσα γι’ αυτό ήδη τον ύπατο εκπρόσωπο, τον κύριο Μπορέλ, και τον Σουηδό υπουργό Εξωτερικών ως ασκούντων την προεδρία. Η ελληνική κυβέρνηση θα το παρακολουθήσει εξαιρετικά στενά», επεσήμανε ο κ. Δένδιας.

«Αν δεν υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, η σύλληψη υποψηφίου δημάρχου δύο μέρες πριν από τις εκλογές είναι ένα απόλυτο σκάνδαλο», επανέλαβε.

Τέλος, για το συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών σημείωσε: «Η σημερινή συζήτηση, έστω και στο άτυπο συμβούλιο για την Ουκρανία, είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί στην Ουκρανία κρίνεται συνολικά η ευρωπαϊκή υπόθεση όσον αφορά την εδαφική ακεραιότητα αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Loading