Διαδοχική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντμίτρο Κουλέμπα και τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC) Πέτερ Μάουρερ (Peter Maurer) είχε νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
Στον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι σκοπεύει να επισκεφθεί την Ουκρανία στο προσεχές μέλλον, και ότι η Ελλάδα προτίθεται να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής ομογένειας στην οποία η χώρα μας αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter.
Όσον αφορά την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, ο υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε την ανάγκη παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, όπου διαβιοί σημαντικό μέρος της ελληνικής ομογένειας, ευχόμενος όπως η εκκένωση αμάχων, περιλαμβανομένου και ομογενών, να καταστεί εφικτή. «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια στους εκκενωθέντες» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του.
Δείτε επίσης: Ζημιές 10 δισ. δολαρίων από ρωσικούς βομβαρδισμούς καταγγέλλουν οι τοπικές αρχές της Μαριούπολης
- Διλήμματα για τις επόμενες γενιές: Ο Παύλος Μαρινάκης ανακοινώνει αλλαγές στην κυβέρνηση
- Καταγγελία της Κολομβιανής Ομοσπονδίας για πολιτική παρέμβαση στους διεθνείς παίκτες
- Διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Μόντι από το Κόμμα του Λαού των Κατσαρίδων στην Ινδία
- Ενίσχυση με Κρίστμας για τον Εθνικό στην υδατοσφαίριση
- Σφοδρή καταδίκη από το ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν για τις ιρανικές επιθέσεις
![]()

