Η υποστελέχωση στο Κέντρο Υγείας Αίγινας δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Το Κέντρο Υγείας Αίγινας επισκέφθηκε ο βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος, με σκοπό να συνομιλήσει με τους εργαζομένους σχετικά με την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Ο κ. Ηλιόπουλος τόνισε ότι η υποστελέχωση στο Κέντρο Υγείας Αίγινας είναι ακραία και επικίνδυνη, προσθέτοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις βγαίνουν βάρδιες χωρίς οδηγό ασθενοφόρου και χωρίς νοσηλευτικό προσωπικό.
Αναφερόμενος στο πρόσφατο περιστατικό πνιγμού γυναίκας, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι αντί να καλύψει τα κενά, επιτίθεται στους εργαζομένους. Τη συγκεκριμένη μέρα δεν υπήρχε καμία βάρδια οδηγών ασθενοφόρου, ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο υπουργός αντί να αναγνωρίσει το πρόβλημα, επιλέγει να απειλεί με πειθαρχικά μέτρα τους εργαζόμενους οδηγούς, στους οποίους μάλιστα οφείλουν δεκάδες μέρες άδειας.
Ο υπουργός, σύμφωνα με τον κ. Ηλιόπουλο, λειτουργεί ως πλασιέ ιδιωτικών συμφερόντων, με κύριο μέλημα την προώθηση των συμφερόντων αυτών παρά τη δημόσια υγεία. Η μόνη λύση είναι η άμεση κάλυψη των κενών, ιδίως όταν υπάρχουν διαθέσιμα άτομα για τη νοσηλευτική υπηρεσία και για οδηγούς, όπως τόνισε ο βουλευτής. Τέλος, κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι αδιαφορεί για την υγεία των πολιτών.
Πηγή περιεχομένου: in.gr