ΝΔ για Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μειώνουμε – επαναχρησιμοποιούμε – ανακυκλώνουμε

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και θέλοντας να τονίσει τη σημασία της κυκλικής οικονομίας και τα οφέλη της για το περιβάλλον, η Νέα Δημοκρατία συνέλεξε και παρέδωσε ρούχα προς ανακύκλωση στέλνοντας το μήνυμα «μειώνουμε – επαναχρησιμοποιούμε – ανακυκλώνουμε».

Το γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα ρούχα καταλήγουν στα σκουπίδια με αποτέλεσμα 1,3 δισεκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του άνθρακα να εκλύονται στην ατμόσφαιρα.

propoli

Η δράση διοργανώθηκε από τη γραμματεία ποιότητας ζωής & εθελοντισμού, τη γραμματεία κοινωνικής αλληλεγγύης & ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τομέα περιβάλλοντος της ΝΔ και πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Fabric Republic, ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης πλεονάζοντος ρουχισμού.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, o γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου δήλωσε:

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τολμηρές πρωτοβουλίες αναδεικνύει την πατρίδα μας ως μία χώρα πρωτοπόρο στη μετάβαση σε ένα περιβάλλον με σημαντικά λιγότερους ρύπους. Η κλιματική αλλαγή δεν είναι μία αφηρημένη έννοια.

Έχει καταστροφικές επιπτώσεις στις ζωές μας. Μπορούμε όλοι μας να συμβάλλουμε σε αυτή την προσπάθεια κάνοντας μικρές αλλά καθοριστικές αλλαγές στην καθημερινότητα μας, όπως για παράδειγμα να ανακυκλώνουμε τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε αντί να τα πετάμε».

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι σύνθημα και λόγια»

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading