Νέα αριστερά: Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη λειψυδρία για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών ύδρευσης

Νέα αριστερά: Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη λειψυδρία για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών ύδρευσης

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει την κυβέρνηση για την πολιτική ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών ύδρευσης υπό την κάλυψη της λειψυδρίας. Η κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ανακοινώσει μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας, ωστόσο οι πολιτικές της εγείρουν σοβαρές ανησυχίες, σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά. Η λειψυδρία χρησιμοποιείται ως άλλοθι από την κυβέρνηση για να υλοποιήσει την πολιτική της για την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και άρδευσης. Οι προτεινόμενες συγχωνεύσεις των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) στοχεύουν στη δημιουργία ισχυρών παικτών στην αγορά, κάτι που εγείρει ερωτήματα για τη βιωσιμότητα και τη δημόσια φύση των υπηρεσιών αυτών.

Όπως επισημαίνει η Νέα Αριστερά, η κυβέρνηση έχει αφήσει τις ΔΕΥΑ χωρίς την απαραίτητη στήριξη στην αντιμετώπιση των αυξημένων οικονομικών τους προβλημάτων, προκαλώντας ανησυχίες για την επάρκεια των υπηρεσιών. Οι προγραμματισμένες αλλαγές στις δύο μεγάλες εταιρείες ύδρευσης, την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, ενδέχεται να περιορίσουν περαιτέρω τον δημόσιο χαρακτήρα τους και να εντείνουν την ιδιωτικοποίησή τους.

Η Νέα Αριστερά καταγγέλλει ότι η σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων απαιτεί μακροχρόνιο σχεδιασμό και σταθερές επενδύσεις, κάτι που δεν μπορεί να επιτευχθεί μέσω αποσπασματικών μέτρων σε περιόδους κρίσης. Η παραμελημένη διαχείριση των υδάτινων πόρων επιτείνεται από το μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθείται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για μια ολοκληρωμένη δημόσια πολιτική στον τομέα του νερού.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play