(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Νέα Αριστερά: Kόλαφος η απόφαση ΣτΕ για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά

Νέα Αριστερά – Τοποθέτηση για την απόφαση ΣτΕ – Κόλαφος για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά

Η Νέα Αριστερά τοποθετείται για την απόφαση ΣτΕ υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «Η απόφαση του ΣτΕ αποτελεί κόλαφο για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά».

propoli

Εν συνεχεία η Νέα Αριστερά επισημαίνει ότι «το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο που έφερε η ΝΔ τον Μάρτιο του 2021, που απαγόρευε στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τα θύματα των παρακολουθήσεων».

Σχολιάζει μάλιστα ότι «λίγους μήνες αργότερα αποκαλύφθηκε το γιατί» και συνεχίζει «ο Κ. Μητσοτάκης νομοθέτησε αντισυνταγματικά έχοντας πλήρη γνώση της αντισυνταγματικότητας για ένα και μόνο στόχο: την συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και την προστασία του παρακράτους που είχε στηθεί δίπλα στο πρωθυπουργικό γραφείο».

  Επιπρόσθετα σημειώνει ότι η σημερινή εξέλιξη «είναι μια μικρή αποκατάσταση του κράτους Δικαίου σε μια χώρα που με ευθύνη της κυβέρνησης, αυτό υποχωρεί διαρκώς» και ότι «συνιστά όμως και την απόλυτη δικαίωση όλων των επιχειρημάτων που προέβαλλαν την αντισυνταγματικότητα της κυβερνητικής τροπολογίας».

Καταληκτικά υποστηρίζει ότι «η απόφαση του ΣτΕ εκθέτει ανεπανόρθωτα την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη που αναδεικνύεται σε αρχιερέα της συγκάλυψης και της παραβίασης του κράτους Δικαίου και του Συντάγματος. Το Δίκιο πρέπει να νικήσει, και θα νικήσει».

Loading