Ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη σημερινή του συνέντευξη στην τηλεόραση του BLUE SKY αναφέρθηκε στη μεγάλη δωρεά του ΚΑΤ, στην εξέλιξη του κύματος γρίπης, στους χρόνους αναμονής στα ΤΕΠ, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τα προγράμματα πρόληψης.
Η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για την Πολιτεία, με έμφαση τόσο στις υποδομές όσο και στο ανθρώπινο δυναμικό. Το 2026 προγραμματίζονται 5.000 μόνιμες προσλήψεις και 3.000 θέσεις επικουρικού προσωπικού, με στόχευση στην κάλυψη των αναγκών σε νοσηλευτές. Ο υφυπουργός τόνισε ότι «η πλατφόρμα θα ανοίξει για επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό αρχικά στην Αττική και στα μεγάλα αστικά κέντρα».
Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ. Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί, αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος. «Στην Αττική, στην πρωινή βάρδια, επιχειρούσαν περίπου 60 ασθενοφόρα, ενώ πλέον επιχειρούν περίπου 70, δηλαδή επιπλέον 10 ασθενοφόρα».
Τόνισε ότι η αύξηση των μηχανών άμεσης επέμβασης έχει συμβάλει στη μείωση χρόνων απόκρισης, ώστε να δίνονται γρήγορα πρώτες βοήθειες σε οξέα περιστατικά. «Παραλαμβάνονται 250 νέα ασθενοφόρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και θα ανοίξει σύντομα η πλατφόρμα για διασώστες».
Αναφορικά με την αξιολόγηση των νοσοκομείων από τους ασθενείς, ο υφυπουργός ανέφερε ότι «το δείγμα έχει ξεπεράσει τους 40.000 ασθενείς και το 75% χαρακτηρίζει τη νοσηλεία καλή ή πολύ καλή». Υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα λειτουργούν ως εργαλείο διοίκησης για άμεσες παρεμβάσεις.
![]()
