Νίκος Ανδρουλάκης: «Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει με καθαρό πρόγραμμα» (vid)

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για τον δεύτερο και καθοριστικό γύρο των εσωκομματικών εκλογών αλλά και για το μέλλον της παράταξης

Αρχικά στην παρουσία του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε για τον Β’ γύρο των εκλογών.

propoli

«Συμφωνώ με ό,τι είπε ο πρώην πρωθυπουργός και συνυποψήφιός μου, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μη γίνει δεύτερος γύρος εκλογών, πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που μας τίμησαν. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το καταστατικό μας, είναι λάθος να μην κάνουμε εκλογές», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης καλώντας σε μαζική συμμετοχή και στον β γύρο.

«Θέλω τις εκλογές ώστε ο επόμενος πρόεδρος να έχει μια καθαρή εντολή, ισχυρή εντολή, ανανέωσης, ενότητας και πολιτικής αυτονομίας της παράταξης»

«Τους πήρα όλους τους ευχαρίστησα και ζήτησα αξιοπρέπεια, ενότητα και να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στις εκλογές», δήλωσε.

Για την στήριξη του Ανδρέα Λοβέρδου προς το πρόσωπο του: «Οι πολίτες απέδειξαν από την 1η Κυριακή τις απόψεις τους. Δεν σημαίνει ότι θα ταυτιστούμε όλοι»

Aνανέωση

«Η παράταξή μας είναι πληγωμένη, δε θα ακολουθήσω δρόμο έντασης. Θέλω μια ειρηνική νίκη. Θα είναι μια νίκη της παράταξης, νίκη προοπτικής. Να κοιτάξουμε μπροστά, να μην επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», υπογράμμισε.

«Δεν μπαίνω σε χαρακτηρισμούς, σε απαξίωση. Τον τιμώ τον πρώην πρωθυπουργό», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Η ανανέωση είναι και ηλικιακή, όχι μόνο όμως. Είναι θέμα πολιτικού ήθους και προγράμματος για την πατρίδα. Ένα ρουσφέτι στη ζωή μου δεν έχω κάνει. Δεν έχω κοστίσει στον ελληνικό λαό ούτε ένα ευρώ. Ανανέωση είναι η δημοσία συμπεριφορά. Οι πολιτικοί διαπαιδαγωγούν τους πολίτες με τη συμπεριφορά τους»

Για το όνομα ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως, «Μπορούμε και το όνομά μας να έχουμε και το σύμβολό μας να έχουμε. Έχω μια πρόταση που τα αγκαλιάζει όλα. Και το ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει και ο ήλιος θα υπάρχει και συμπαράταξη θα είμαστε. Στο όνομά μας θα είναι και το ΠΑΣΟΚ».

Το μέλλον του κινήματος

«Έχουμε μία ηγεσία που θα φτιάξει ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα που δεν αυτοκαθορίζεται, ο κόσμος θα μας δώσει μεγάλο διψηφιο ποσοστό. Αν τα πράγματα πάνε σωστά, είμαι σίγουρος ότι θα πάρουμε μεγάλο διψήφιο ποσοστό το οποίο θα μας φέρει ξανά πρωταγωνιστές έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, εάν όμως, πάρουμε χαμηλό ποσοστό, ο λαός μάς στέλνει μήνυμα αντιπολίτευσης», δήλωσε όσον αφορά τους στόχους στις επόμενες εθνικές εκλογές

«Δεν πρόκειται να συζητήσω ούτε με τη ΝΔ ούτε με τον ΣΥΡΙΖΑ τίποτα αν δεν υπάρχει λαϊκή ετυμηγορία. Ο λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς και όχι οι δημοσκοπήσεις. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, η δημοκρατική παράταξη επιστρέφει με καθαρό πρόγραμμα»

Debate

«Oι όροι ανακοινώθηκαν πριν 10 ημέρες, και μόνο ο πρώην πρωθυπουργός δεν τους δέχθηκε. Ανακοινώνω δημόσια πως θέλω debate με τους όρους που έγινε και με τους υπόλοιπους συνυποψήφιους μου στη δημόσια τηλεόραση, με έναν δημοσιογράφο από όλα τα μεγάλα κανάλια»,

Δείτε επίσης: Περιμέναμε την στήριξη Λοβέρδου σε Ανδρουλάκη, σχολιάζουν οι συνεργάτες του Παπανδρέου

Loading