Νίκος Καραγιαννακίδης: Καλών ειδήσεων συνέχεια για τη Θεσσαλονίκη

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Προέδρου της Google Cloud International για τη δημιουργία κέντρου Αριστείας για την Τεχνητή Νοημοσύνη στη Θεσσαλονίκη, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλών ειδήσεων συνέχεια για τη Θεσσαλονίκη. Η απόφαση της Google για την ανάπτυξη περιφερειακού κόμβου παροχής υπηρεσιών cloud και αποθήκευσης data στην Ελλάδα, ξεκάθαρη ψήφος εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, στην ασφάλεια και στην αναπτυξιακή δυναμική της χώρας μας, φέρνει στην πόλη μας έναν ακόμη επιχειρηματικό γίγαντα, φέρνει νέες, ποιοτικές θέσεις εργασίας, φέρνει αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία.

propoli

Για μια ακόμη φορά, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τιμά τα όσα υποσχέθηκε, η Θεσσαλονίκη γίνεται πρωτεύουσα της νέας σκέψης, των νέων αγορών. Σπάει τα δεσμά της εσωστρέφειας, προσελκύει τεχνολογικούς κολοσσούς, εξελίσσεται σε έδρα μεγάλων ξένων επενδύσεων, αξιοποιεί την κορυφαία γεωστρατηγική της θέση, καταλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Ελλάδα που αλλάζει, που τολμά, που διεκδικεί και κερδίζει ένα καλύτερο μέλλον.

Η πόλη μας αποκτά σύγχρονες υποδομές, καθίσταται σταδιακά πρωτεύουσα της έρευνας και της καινοτομίας, αποκτά ένα νέο, ενεργό πόλο, γίνεται πόλος έλξης για νέους επιστήμονες, ψηφιακούς ¨νομάδες¨, για παιδιά μας που επιστρέφουν από το εξωτερικό για να εργαστούν στη Θεσσαλονίκη. Σε μια πόλη που μετασχηματίζεται ραγδαία, μια πόλη που βρίσκεται πλέον στο χάρτη διεθνών επενδύσεων, χάρη στις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, που τόλμησε, με γενναία φορολογικά κίνητρα, με αύξηση στις υπερεκπτώσεις δαπανών στην έρευνα και την ανάπτυξη από το 130% στο 200% να έχει από τα πιο ανταγωνιστικά φορολογικά πλαίσια για επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης.

Η απάντηση σε αυτούς που επιμένουν να θέλουν να κρατήσουν για μικροκομματικές σκοπιμότητες την πόλη καθηλωμένη στο χθες είναι μία, η Θεσσαλονίκη γύρισε σελίδα, τελειώνει με τη μιζέρια, έχει όλες τις προϋποθέσεις να κοιτά το μέλλον με αισιοδοξία!

Δείτε επίσης: Το (δύσκολο) κυνήγι της αυτοδυναμίας και η ανησυχία για την Κύπρο

Loading