Ο Γεραπετρίτης, οι προκλήσεις του ΥΠΕΞ, η ελληνοτουρκική σχέση, το Πανεπιστήμιο και ο Ολυμπιακός

Ο Γεραπετρίτης, οι προκλήσεις του ΥΠΕΞ, η ελληνοτουρκική σχέση, το Πανεπιστήμιο και ο Ολυμπιακός

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μιλάει για την πολιτική του πορεία, τις προσωπικές του προτιμήσεις και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αποφάσισε να μοιραστεί τις σκέψεις του σχετικά με τις δύο μεγάλες του αγάπες, το Πανεπιστήμιο και τον Ολυμπιακό, την παραμονή των Χριστουγέννων. «Μου λείπουν πάρα πολύ. Πρώτα και πάνω απ’ όλα μου λείπει η επαφή με τους φοιτητές, το πανεπιστήμιο», δήλωσε ο ΥΠΕΞ, αναγνωρίζοντας τη σημαντική επίδραση που είχε η ακαδημαϊκή του καριέρα στην προσωπικότητά του. Έπειτα από είκοσι χρόνια υπηρεσίας στον ακαδημαϊκό χώρο, εξέφρασε την επιθυμία του να διατηρεί επαφή με τη νέα γενιά, κάτι που θεωρεί αναζωογονητικό.

Αναφερόμενος στη διεθνή του δραστηριότητα, ο Γεραπετρίτης υπογράμμισε ότι, παρά τα ταξίδια του σε 45 χώρες κατά τη διάρκεια της θητείας του, «αυτά είναι αεροδρόμιο – ξενοδοχείο», αποκαλύπτοντας την έλλειψη ουσιαστικών εμπειριών που συνδέονται με την παρακολούθηση ποδοσφαιρικών αγώνων και την καθημερινή του ζωή πριν από την πολιτική.

Σχολιάζοντας την πολιτική του στάση, εξήγησε ότι η διατήρηση του πυρήνα της ανθρωπινής του υπόστασης είναι κρίσιμη για την αξιοπρεπή απομάκρυνση από την πολιτική. «Η πραγματικότητα είναι ότι, όσο περισσότερο διατηρείς τον πυρήνα της ανθρώπινης υπόστασής σου, τόσο μεγαλύτερη είναι και η διασφάλιση ότι θα μπορείς να φύγεις από την πολιτική με αξιοπρέπεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την τρέχουσα πολιτική του κατεύθυνση, σημείωσε την ύπαρξη του καπιταλιστικού κανιβαλισμού και την έλλειψη αναγνώρισης στο πολιτικό σκηνικό, δηλώνοντας ότι η απόφαση να παραμείνει στο πολιτικό πεδίο πηγάζει από ένα αίσθημα υποχρέωσης απέναντι στην πατρίδα του.

Επιπλέον, ο Γεραπετρίτης αναφέρθηκε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τονίζοντας τη σημασία της ειλικρίνειας και της επικοινωνίας. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι διαύλοι επικοινωνίας με την Τουρκία δεν έχουν κλείσει ποτέ και ότι η σταθερή σχέση τους συμβάλλει στην αποφυγή μεγάλων κρίσεων. Ανέφερε μάλιστα ότι «οι Έλληνες πολίτες αναγνωρίζουν την αξία του να μπορούμε να συνομιλούμε με τους γείτονές μας», κάτι που επιτρέπει την πρόληψη εντάσεων και την εξεύρεση κοινών λύσεων.

in.gr

Loading

Play