(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο Κικίλιας δεν διευκολύνει τον Μητσοτάκη και έρχεται ανασχηματισμός σε… δόσεις

Η απόφαση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να παραιτηθεί από τη θέση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής ήταν μια πράξη πολιτικής ευθύνης και γενναιότητας. Ήξερε ότι είχε μπει στο στόχαστρο του Μεγάρου Μαξίμου για την ατυχέστατη δήλωση μετά τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά και πήρε αυτός την πρωτοβουλία των κινήσεων. Αντίθετα, ο Βασίλης Κικίλιας δεν διευκολύνει τον Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να σκέφτεται ότι ο ανασχηματισμός που έρχεται θα γίνει σε… δόσεις.

Μιας ο λόγος για τον (μέχρι σήμερα) υπουργό Πολιτικής Προστασίας, δεν ενδίδει στις πιέσεις συνεργατών του Πρωθυπουργού να πράξει κάτι αντίστοιχο με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Συνεργάτες του σχολιάζουν ατύπως ότι εκείνο που προέχει είναι ο καλύτερος συντονισμός των επιχειρήσεων. Ωστόσο, μόνο απαρατήρητο δεν περνά ότι ο Βασίλης Κικίλιας είναι απών από τις καθημερινές ενημερώσεις στο συντονιστικό που λειτουργεί στη Λάρισα. Αντ’ αυτού βγαίνει μπροστά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την κρατική αρωγή, Χρήστος Τριαντόπουλος, ο οποίος χθες είχε την υποστήριξη του υπουργού Επικρατείας Άκη Σκέρτσου και του υφυπουργού Θανάση Κοντογεώργη.

propoli

Κικίλιας φεύγει, φλώρος έρχεται;

Σε περίπτωση που ο Βασίλης Κικίλιας αποτελέσει παρελθόν από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, άμεσα ή μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως έχει ήδη βρει τον αντικαταστάτη του. Αυτός, λέγεται, πως δεν είναι άλλος από τον σημερινό αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο, ο οποίος στα τέλη του 2023 θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο Πεντάγωνο. Ο Πρωθυπουργός εκτιμά την αμεσότητα που τον χαρακτηρίζει στη λήψη των αποφάσεων και είναι πολύ πιθανό να τον αξιοποιήσει στο υπουργικό σχήμα. Άλλωστε, οι φήμες δεν είναι τωρινές καθώς το όνομά του είχε ακουστεί και κατά την προεκλογική περίοδο.

Στο μικροσκόπιο και ο Καιρίδης

Ένας άλλος υπουργός που βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού λέγεται πως είναι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος μοιάζει ανήμπορος να διαχειριστεί τις διαρκώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές. Τις τελευταίες 20-25 ημέρες έχουν εκτιναχθεί οι καθημερινές ροές στα νησιά, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν περνά απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου. Αυτός, λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις, ήταν και ένας λόγος που επιλέχθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης στο υπουργείο Ναυτιλίας, διότι διετέλεσε Επίτροπος Μετανάστευσης της ΕΕ σε μια ιδιαιτέρως νευραλγική περίοδο.

Όπως και να έχει, το κουτί των κυβερνητικών αλλαγών έχει ανοίξει. Και όσο παραμένει ανοιχτό φθείρεται η Κυβέρνηση. Γι’ αυτό καλό θα ήταν οι όποιες αποφάσεις να ληφθούν άμεσα, ούτως ώστε το υπουργικό συμβούλιο να βρει άμεσα βηματισμό. Όπως δήλωσε σχετικά και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, όλοι κρίνονται συνεχώς.

Δείτε επίσης: Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στα εκλογικά κέντρα της Μαρίας Μανούκα για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Loading