Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρωί θα πραγματοποιηθεί ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ και του Ουκρανού ομόλογού τους Ντμίτρο Κουλέμπα (Dmytro Kuleba), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Στη συνέχεια, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αναμένεται να συζητήσουν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του ΣΕΥ, τα οποία είναι η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη και η Λευκορωσία, η κλιματική διπλωματία και η κατάσταση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Yπό το λήμμα «Tρέχουσες Υποθέσεις» αναμένεται να εξετασθούν πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων στο Μάλι. Οι υπουργοί θα συμμετάσχουν, επίσης, στην άσκηση κυβερνο-ασφάλειας «CYCLES».
Η συζήτηση στο ΣΕΥ – σε περιβάλλον προσομοίωσης – αποτελεί το τελευταίο στάδιό της συγκεκριμένης άσκησης.
Τέλος, στο περιθώριο του ΣΕΥ, οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ θα συναντήσουν τους ομόλογούς του από τα κράτη-μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ).
- Νέες θέσεις στον ΠΑΟΚ: Μάτος και Βιεϊρίνια αναλαμβάνουν κρίσιμες θέσεις
- Μπενφίκα: Αρνείται την προσφορά των 20 εκατ. ευρώ της Μπεσίκτας για τον Παυλίδη
- Σημαντική συνάντηση Λίνας Μενδώνη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στην Κωνσταντινούπολη
- Ανακαλύψτε τις πιο οικονομικές αποδράσεις στην Ευρώπη για το 2026
- Ηθική και τεχνητή νοημοσύνη: Μπορούν τα drones να αποφασίζουν για ζωή και θάνατο;
![]()

