Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ: Η πρόταση του για έξοδο από την κρίση και η κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αποκαλύψει σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του Economist και του Power Game, τις προτάσεις του για την εξόδου της χώρας από την υφιστάμενη πολιτική στασιμότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός θα περιγράψει με σκληρή γλώσσα την πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες και θα ασκήσει σκληρή και δομική κριτική στην κυβέρνηση, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μία επανεκκίνηση της οικονομίας.
Ο κ. Τσίπρας θα καταθέσει την πρότασή του για μία οικονομία που θα εξυπηρετεί τους πολλούς, προσδιορίζοντας την κατεύθυνση για την Ελλάδα του 2030. Η παρουσία του στη ΔΕΘ σκοπεύει να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος τροχιά και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο.
Κατά την ομιλία του, ο πρώην Πρωθυπουργός θα αναδείξει τους βασικούς άξονες ενός Εθνικού Σχεδίου Ανάτασης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να μην χαθεί οριστικά η ευκαιρία για σύγκλιση με την Ευρώπη. Θα παρουσιάσει στοιχεία και οικονομικά δεδομένα που θα αναδείξουν την απομάκρυνση της Ελλάδας από τους ευρωπαϊκούς δείκτες, αναφέροντας χαρακτηριστικά την μεροληψία υπέρ του πλούτου που παρατηρείται στη σημερινή πολιτική.
Η ομιλία του κ. Τσίπρα θα παρέμβει στην ατζέντα της πολιτικής συζήτησης, ενόψει της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου της κυβέρνησης. Με την ανάλυσή του, θα υπογραμμίσει την ανάγκη για μια θεμελιώδη αλλαγή στο οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο δημογραφικό ζήτημα, το οποίο θα χαρακτηρίσει πρόβλημα των προβλημάτων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr