Ο ΥΕΘΑ στις εκδηλώσεις για την 160η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα.

ειρά εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κέρκυρα με την ευκαιρία της 160ής επετείου της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα, στις οποίες τον πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας.

propoli

 

Ο κ. Δένδιας παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον ιερό ναό Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του- στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων στο εσωτερικό Περιστύλιο του Ανακτόρου του Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου- ο κ. Δένδιας επανέλαβε ότι “στον εγγύς μας ορίζοντα, τη στιγμή που σήμερα πανηγυρίζουμε την Ένωση, διεξάγονται δύο πόλεμοι. Όσο και αν τα νερά στο Αιγαίο είναι ήρεμα, απέναντί μας αντιμετωπίζουμε ένα σαφή αναθεωρητισμό”.

 

“Η προβολή του παρελθόντος μας στο μέλλον μάς υπογραμμίζει και το απόλυτο καθήκον μας, όπως οι πρόγονοί μας έπραξαν, να προασπίσουμε την κυριαρχία μας, την ανεξαρτησία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το δικαίωμά μας να υπάρχουμε ανεξάρτητοι μέσα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου των Ηνωμένων Εθνών”, επισήμανε.

 

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο της Ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα και κατάθεση στεφάνων, κατά την οποία ο κ. Δένδιας κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της κυβέρνησης.

 

Ακολούθησε η παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώ πάνω από τον κερκυραικό ουρανό πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη F-4 και ελικόπτερα AH-64 Apache. Ο κ. Δένδιας σχολίασε σχετικά: “Νομίζω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις παρέλασαν σήμερα στην Κέρκυρα μετά από 50 χρόνια”.

 

Τον υπουργό Εθνικής ‘Αμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Δημήτριος Χούπης και ο Αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης.

 

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν -μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης, Δημήτριος Μπιάγκης, η βουλευτής του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ελίζα Βόζεμπεργκ, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Στέφανος Πενηντάρχου Πουλημένος, ο πρέσβης του Ηνωμένου Βασιλείου Matthew Lodge, ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου-Κεφαλληνίας Γεώργιος Αλτουβάς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, καθηγητής Ιστορίας του Ιουνίου Πανεπιστημίου Αθανάσιος Ευσταθίου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι τοπικών φορέων καθώς και πλήθος κόσμου.

 

Από στρατιωτικής πλευράς, παρέστησαν ο διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης και ο διοικητής 8ης Μηχανοποιημένης ταξιαρχίας ταξίαρχος Γεώργιος Παππάς.

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την επίσκεψη του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας στο ‘Αγαλμα του Ιωάννη Καποδίστρια, όπου πραγματοποιήθηκε πτήση επίδειξης μεμονωμένου αεροσκάφους F-16 της Ομάδας ΖΕΥΣ.

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading