Η νέα στρατηγική της κυβέρνησης για τη μετανάστευση προκαλεί αντιδράσεις στη Βουλή, με ακραίες δηλώσεις του Θάνου Πλεύρη. Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η νέα στρατηγική επικοινωνίας της κυβέρνησης στη Βουλή, η οποία στοχεύει στη δαιμονοποίηση των μεταναστών και στη διαμόρφωση συνθηκών παρόμοιων με αυτές του Έβρου το 2020. Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, υπερασπίστηκε με πάθος την τροπολογία που περιορίζει την υποβολή αιτήσεων ασύλου από άτομα που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μέσω πλωτών μέσων από τη Βόρεια Αφρική.
Ο υπουργός προειδοποίησε για πανευρωπαϊκό κίνδυνο αντικατάστασης πληθυσμών και χαρακτήρισε ψευδοανθρωπιστές όσους διαφωνούν μαζί του. Επανέλαβε ότι η μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι ροές μεταναστών είναι να μην καθίσταται η χώρα ελκυστική για αυτούς. Αυτό που συμβαίνει από τη Βόρεια Αφρική είναι επιχείρηση εισβολής στην Ευρώπη, ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφέροντας πως φέτος έχουν ήδη καταγραφεί 8.000 αφίξεις.
Επιπλέον, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι η πολιτική πρέπει να προστατεύσει την επικράτεια και δεν μπορεί να αποδεχθεί τη μαζική εισβολή μεταναστών. Στη Λιβύη υπάρχουν 3 εκατομμύρια μετανάστες. Αν νομίζετε ότι θα επιτρέψουμε σε αυτόν τον κόσμο να έρθει μαζικά στην Ευρώπη, δεν θα μιλάμε πια για ανθρωπισμό, πρόσθεσε.
Ανακοίνωσε επίσης τη δρομολόγηση νομοσχεδίου που θα καθιστά την άρνηση αποχώρησης μετά την απόρριψη αιτήματος ασύλου αυτοτελή παράνομη πράξη, με ποινές φυλάκισης. Ο δρόμος των λαθρομεταναστών θα είναι είτε η φυλακή είτε η έξοδος, ανέφερε ο υπουργός.
Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση ήταν να δηλώσει παρών στην τροπολογία, με τον πρόεδρό του, Νίκο Ανδρουλάκη, να χαρακτηρίζει τη νομοθετική πρωτοβουλία ως επικοινωνιακό παιχνίδι και να επισημαίνει ότι δεν θα φέρει αποτέλεσμα. Η αναστολή σας τότε βοήθησε γιατί ήταν πολύ λίγοι αυτοί που πέρασαν, είπε, προειδοποιώντας για την ανάγκη αποτελεσματικών διμερών συμφωνιών. Εμείς θα ψηφίσουμε παρών γιατί δεν φέρνει λύση, πρόσθεσε.
Ετικέτες: μετανάστευση, Θάνος Πλεύρης, ΠΑΣΟΚ, Βουλή, πολιτική, ανθρωπισμός
Πηγή περιεχομένου: in.gr