Οκλαχόμα: Απαγόρευση γάμου ανηλίκων με νέο νομοσχέδιο

Οκλαχόμα: Απαγόρευση γάμου ανηλίκων με νέο νομοσχέδιο

Η Οκλαχόμα βάζει τέλος στους γάμους ανηλίκων, καθώς το τοπικό Κογκρέσο ψήφισε νομοσχέδιο που καθορίζει τα 18 έτη ως ελάχιστη ηλικία για την τέλεση γάμου, χωρίς εξαιρέσεις.

Το νομοσχέδιο αυτό πέρασε ομόφωνα από τη Γερουσία τον Μάρτιο, δείχνοντας τη στήριξη του νομοθετικού σώματος για την προστασία των ανηλίκων. Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή που οι γάμοι ανηλίκων έχουν προκαλέσει έντονες συζητήσεις σχετικά με τα δικαιώματα και την ευημερία των νέων.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε το νομοσχέδιο οριακά με 51-36, υποδεικνύοντας την ύπαρξη διαφορετικών απόψεων μεταξύ των νομοθετών. Παρά τις αντιρρήσεις, η πλειοψηφία φαίνεται να συμφωνεί στην ανάγκη για αυστηρότερους κανόνες γύρω από τους γάμους ανηλίκων.

Αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία αναμένει τώρα την υπογραφή του κυβερνήτη για να τεθεί σε εφαρμογή. Η επιτυχία του νομοσχεδίου μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για άλλες πολιτείες που εξετάζουν παρόμοιες ρυθμίσεις.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play