Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής των υφυπουργών στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά την παραίτηση του Χρήστου Μπουκώρου για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο υπουργός ευχαρίστησε τον απερχόμενο υφυπουργό για το έργο του και καλωσόρισε τον νέο υφυπουργό Χρήστο Δερμεντζόγλου στο υπουργείο.

Αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα, ο κ. Δερμεντζόγλου ευχαρίστησε επίσης τον απερχόμενο υφυπουργό και δήλωσε ότι με τον υπουργό κ. Παπαστεργίου, έχουν κοινό στόχο την ενίσχυση των ψηφιακών υπηρεσιών του κράτους προς τον πολίτη. Αναφερόμενος στο νέο του χαρτοφυλάκιο, υπογράμμισε ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο έχει περάσει σε μια νέα εποχή και ότι η μετάβαση σε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό και λειτουργικό κτηματολόγιο δεν είναι απλά ένας τεχνικός στόχος, αλλά μια εθνική προτεραιότητα.

«Ως υπουργείο λοιπόν, θεωρώ ότι θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε το κράτος με σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία. Με σεβασμό λοιπόν και στο έργο και στην εμπειρία τους, προσβλέπω σε στενή και ουσιαστική συνεργασία, για να διασφαλίσουμε την ταχύτητα, την ορθότητα και την αξιοπιστία της λειτουργίας του Κτηματολογίου σε όλη τη χώρα. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά, αλλά έχουμε και πολλές δυνατότητες και νομίζω ότι με πράξεις και όχι λόγια θα κάνουμε το ψηφιακό κράτος πιο λειτουργικό», κατέληξε ο νέος υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Παραδίδοντας τη σκυτάλη, ο κ. Μπουκώρος επανέλαβε ότι έχει απολύτως καθαρή τη συνείδησή του, δηλώνοντας πως «το ένα τηλεφώνημα για το οποίο δέχομαι δεν ζημίωσε ούτε ένα ευρώ τον ΟΠΕΚΕΠΕ.» Επιπλέον, υπογράμμισε ότι τις 100 αυτές ημέρες που παρέμεινε στο υπουργείο έγιναν σημαντικά βήματα, όπως η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και η αύξηση της παραγωγικότητας. «Σε ό,τι αφορά την ψηφιοποίηση, ένα μεγάλο έργο που έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια, προχωράει με πολύ καλούς ρυθμούς, και είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα», πρόσθεσε ο κ. Μπουκώρος.

Loading

Play