Ο Παύλος Χρηστίδης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, λόγοι, οι οποίοι, όπως επισήμανε, είναι δύο.
Ο πρώτος ότι «η παράταξη χρειάζεται ένα συνολικό restart εκ βάθρων. Μια νέα αρχή πολιτική, ηθική, αξιακή, με βάση τη σύνθεση, όχι τη διάλυση των προηγουμένων, ως συνέχεια όλων αυτών που έκανε και διαμόρφωσε η Φώφη Γεννηματά με τεράστια προσπάθεια. Αυτή την παρακαταθήκη την οποία πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι ως κόρη οφθαλμού, για μένα είναι αδιαμφισβήτητη και αδιαπραγμάτευτα δομημένη μέσα μου», όπως συγκεκριμένα ανέφερε.
Ο δεύτερος λόγος τον οποίο επικαλέστηκε ο κ. Χρηστίδης, είναι ότι «υπάρχει η ανάγκη της νέας γενιάς αυθεντικά να εκφραστεί με καθαρό τρόπο απέναντι στις ανισότητες, τα κλειστά συστήματα που δημιουργούν την αίσθηση ότι η πολιτική είναι μία διαδικασία των ελίτ, που αποκλείει τους κανονικούς ανθρώπους».
Διευκρίνισε ότι δεν ζήτησε δαχτυλίδι και πως τέτοιες αντιλήψεις «δεν ταιριάζουν στη Φώφη Γεννηματά και σε εμένα, στον τρόπο με τον οποίο πορευτήκαμε όλα αυτά τα χρόνια, με ήθος, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
- Στο Εφετείο η υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού με 12 κατηγορούμενους και νέα κρίση για τις ποινές
- Η φρεγάτα «Κίμων» δένει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου
- Στο φως το άγνωστο «παιδομάζωμα» του Ψυχρού Πολέμου μέσα από την παράσταση «Για Τρία Ψυγεία και Ένα Πλυντήριο»
- Αναβάλλεται για το 2027 το Παγκόσμιο Φόρουμ του ΟΗΕ για τα Δεδομένα στη Σαουδική Αραβία
- Έτοιμο σε λίγα λεπτά: Στριφτόνι με σάλτσα ντομάτα και σπανάκι από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
