(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Π. Μαρινάκης για ροζ σημαία: «Το προξενείο στη Νέα Υόρκη δεν είναι ιδιωτική γκαλερί»

Εσωτερικές διαμάχες έχουν προκληθεί στη ΝΔ μετά την απόφαση Γεραπετρίτη να αποσυρθεί η ελληνική σημαία σε ροζ αποχρώσεις από το προξενείο στη Νέα Υόρκη, με τον Παύλο Μαρινάκη να υπεραμύνεται αυτής της απόφασης.

Σάλο προκάλεσε η έκθεση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ενός έργου που απεικονίζει την ελληνική σημαία σε ροζ χρώμα. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεκινήσει μια νέα κόντρα ανάμεσα στα κόμματα, ενώ τελικά το έργο αποσύρθηκε.

propoli

Για το θέμα ρωτήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος τόνισε ότι «πάντα προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης», ωστόσο συμπλήρωσε ότι «το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί».

«Δεν πρόκειται για ζήτημα ελευθερίας της τέχνης. Θα μπορούσε σε οποιαδήποτε ιδιωτική έκθεση να υπάρχει το συγκεκριμένο. Σε κτήριο του σκληρού πυρήνα του ελληνικού κράτους όμως δεν είναι δυνατόν. Το προξενείο δεν είναι ιδιωτική γκαλερί» είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Και συμπλήρωσε: «Προφανώς πάντοτε εμείς προστατεύουμε την ελευθερία της τέχνης. Υπάρχουν όμως και πράγματα που είναι πάνω από όλα, είναι ιερά και πάνω από την τέχνη. Η Ελληνική σημαία είναι το σύμβολο του έθνους και πρέπει να εξαιρείται όλων των υπολοίπων που συζητάμε».

Δείτε επίσης: Αλβανία – Φρέντι Μπελέρης: Διακόπηκε η δίκη – Δεν πήγαν να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας

Loading