Στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο OPEN, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα 30 χρόνια από την κορύφωση της τραγωδίας των Ιμίων, τονίζοντας ότι «είναι ημέρα μνήμης για τους τρεις ήρωές μας που δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε ποτέ». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, υπογράμμισε ότι «το γεγονός ότι έχουμε επιλέξει στρατηγικά ως χώρα να μπούμε σε μια λογική διαλόγου με την Τουρκία δεν σημαίνει ότι υποχωρούμε», προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ενισχύσει τις αμυντικές της δυνατότητες.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι προκλητικές ενέργειες δεν συμβάλλουν στη βελτίωση του κλίματος. «Η χώρα μας δεν πρόκειται να τις ανεχθεί, αλλά ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί, χωρίς υποχωρήσεις» είπε χαρακτηριστικά.
Ανακοίνωσε ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο είναι προγραμματισμένη για τις επόμενες ημέρες, εντός Φεβρουαρίου. Σχολίασε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πετύχει πολλά, χωρίς φανφάρες, και τονίζει ότι «ο διάλογος με την Τουρκία έχει προσφέρει στη χώρα».
Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα δείχνει ότι «ο κόσμος δεν αγοράζει το αφήγημα της αντιπολίτευσης», και εξέφρασε ότι η αυτοδυναμία δεν είναι προεξοφλημένη για το 2027.
Σχολιάζοντας την ακρίβεια και τα προβλήματα που ανακύπτουν, τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν εμφανίστηκε ως σωτήρας», αλλά εργάζεται για τη βελτίωση της κατάστασης, η οποία επηρεάζεται από διεθνείς συνθήκες.
Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει θα πρέπει να συνεχιστούν και ότι η κυβέρνηση παραμένει σε εγρήγορση για την κοινωνία.
![]()
