Η πλειοψηφία στη Βουλή έχει διαμορφωθεί σε 149 βουλευτές μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου για το κόμμα των «Σπαρτιατών», καθώς για πρώτη φορά η Βουλή αριθμεί 297 βουλευτές, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η κυβέρνηση έχει μια παγιωμένη ισχυρή πλειοψηφία, κάτι πρωτοφανές για κυβέρνηση δεύτερης τετραετίας, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι ο πήχης για τη Νέα Δημοκρατία είναι το σύνολο των βουλευτών της.
Αναφερόμενος στην απόφαση του Εκλογοδικείου, τόνισε πως αυτή γίνεται δεκτή κατά τριών βουλευτών των «Σπαρτιατών» και ότι αν υπήρχε ένσταση και για τους άλλους βουλευτές, θα είχε γίνει δεκτή και για τις υπόλοιπες έδρες. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι οι επιλαχόντες δεν αναπληρώνουν τις θέσεις επειδή ανήκουν στο ίδιο κόμμα, προσθέτοντας ότι η απόφαση σχετίζεται με τη λειτουργία του κόμματος στο σύνολό του.
Επίσης, τόνισε ότι για να γίνει δεκτή η προανακριτική απαιτούνται πλέον 149 ψήφοι, καθώς ο κανονισμός ορίζει ότι οι ψηφοφορίες δεν είναι πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών, αλλά επί του συνόλου των βουλευτών. Η λογική λέει ότι το 151 γίνεται 149.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε την ανάγκη οι υποθέσεις να κρίνονται από τους φυσικούς δικαστές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στοχεύει να τις οδηγήσει στον φυσικό δικαστή χωρίς να παρακαμφθεί καμία τυπική διαδικασία.
Σχετικά με τον αθλητισμό, επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αρμοδιότητα να επιβάλει ποινές και ότι η παρέμβαση έγινε προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, χωρίς κίνδυνο για τους φιλάθλους.
Όσον αφορά τον κ. Τσίπρα, επισήμανε ότι έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει νέο κόμμα, αλλά το παρελθόν του δεν μπορεί να παραβλέπεται. Διευκρίνισε ότι η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση αποδίδει, με την Ελλάδα να βρίσκεται σε ένα καλό σημείο σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία υπηρετεί μια «δεξιά ατζέντα» με αποτελεσματικότητα και ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το μεταναστευτικό ζήτημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ