Επίθεση στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε μέσω γραπτής ανακοίνωσης ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη συμμετείχε ενεργά στην επικίνδυνη διαδικασία αμφισβήτησης των θεσμών, για τους οποίους δήθεν ανησυχεί τώρα.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι αν πραγματικά στο ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου και της Δικαιοσύνης, θα πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά την τελευταία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία διαπιστώνει σημαντική πρόοδο της Ελλάδας και την κατατάσσει στα κράτη με τις λιγότερες συστάσεις.
Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου:
Τα «δάκρυα» του ΠΑΣΟΚ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου μόνο ως «κροκοδείλια» μπορούν να αντιμετωπιστούν.
Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, «ό,τι σπέρνεις, θερίζεις» και το ΠΑΣΟΚ τους τελευταίους μήνες «έσπειρε» προβληματικές δηλώσεις, όπως του προέδρου κ. Ανδρουλάκη που δήλωσε ότι «δεν εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη», αλλά και στελεχών του που υιοθετούσαν ανυπόστατες θεωρίες, εργαλειοποιώντας τον πόνο των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών.
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αυτό που ψήφισε «παρών» στο αίτημα άρσης ασυλίας για «εσχάτη προδοσία» κατά βουλευτών και που συνεπέγραψε με την Πλεύση Ελευθερίας πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με αβάσιμους ισχυρισμούς.
Με όλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη συμμετείχε ενεργά στην επικίνδυνη διαδικασία αμφισβήτησης των θεσμών, για τους οποίους τάχα, τώρα ανησυχεί.
Αν πραγματικά στο ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται για την κατάσταση του Κράτους Δικαίου, της Δικαιοσύνης και της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας, το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να διαβάσουν προσεκτικά την τελευταία επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία πιστοποιεί την σημαντική πρόοδο της Ελλάδας σε όλους αυτούς τους τομείς.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ