EUROKINISSI/ΥΠ. ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Παναγιωτόπουλος στην επιμνημόσυνη δέηση πεσόντων Καταδρομέων: “Οι Ειδικές Δυνάμεις αιχμή του δόρατος για την εθνική ανεξαρτησία” (pics)

Με παρόντα τον τελευταίο εν ζωή Ιερολοχίτη – Καταδρομέα αντιστράτηγο ε.α. Κωνσταντίνο Κόρκα τελέστηκε σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση στο Καβούρι, υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στο Ηρώο των ΛΟΚ.

«Η διατήρηση της Ανεξαρτησίας της χώρας, στο διάβα των διακοσίων ετών που γιορτάζουμε φέτος, δεν έγινε δίχως κόπους και θυσίες. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, αφοσιωμένες στο καθήκον τους, είναι εγγυήτριες της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Οι Ειδικές Δυνάμεις αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια αυτή. Συμβάλλουν, διαχρονικά και καθοριστικά, στην αύξηση της αποτροπής και στη διατήρηση ισχυρών και αξιόπιστων Ενόπλων Δυνάμεων, ικανών να αντεπεξέλθουν σε κάθε πρόκληση ή απειλή».

propoli

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος , στον χαιρετισμό του στο πλαίσιο της επιμνημόσυνης δέησης υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων που τελέστηκε σήμερα στο Ηρώο των ΛΟΚ, στο Καβούρι.

«Με το αξιόμαχο του αμυντικού συστήματος μας, παραμένουμε εξωστρεφείς και προβάλλουμε τη σημαία της χώρας όπου κι αν αυτό απαιτηθεί. Ανυψώνουμε το διεθνές κύρος μας και αποδεικνύουμε εμπράκτως ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας σε μια εποχή αλλαγών και σε μια περιοχή που κυριαρχείται από ρευστότητα», πρόσθεσε.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τη σύσταση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου υπογράμμισε: «Παράλληλα, ο αγώνας συνεχίζεται ώστε να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές, τα υλικά και τα μέσα τους, παρέχοντας τις απαραίτητες συνθήκες στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων. Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων, εκτελώντας πολλαπλές συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις με στρατηγικούς συμμάχους και εταίρους, αυξάνοντας την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε και τις δυνατότητές μας, όπως και το συνολικό αξιόμαχο (και την εξαιρετική ποιότητα) των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Με τη σημερινή τελετή αποδίδουμε την πρέπουσα τιμή σε όλους τους Καταδρομείς, που πρόσθεσαν με το αίμα τους τη δική τους σελίδα δόξας στην ελληνική ιστορία. Η θυσία και ο αγώνας των πεσόντων Καταδρομέων αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλες τις γενιές των Ελλήνων Καταδρομέων, ενώ η παρακαταθήκη τους θα εμπνέει για πάντα. Επιτρέψτε μου να προσθέσω ότι το δέντρο της ελευθερίας ποτίζεται με αίμα Ηρώων πάντα προκειμένου να μεγαλώνει. Στην Ελλάδα, αυτό το δέντρο το έχουν ποτίσει αναρίθμητοι Ήρωες γι’ αυτό και μεγαλώνει πάντα, βλαστίζει και ανθίζει» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά, ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του: «Σήμερα αποτίουμε φόρο τιμής στους υπέροχους εκείνους Έλληνες, που εμπνευσμένοι από τον Ιερό Λόχο των Θηβών και του Πελοπίδα, στελέχωσαν με προθυμία και ζήλο τους Ιερούς Λόχους της πατρίδας».

«Υπήρξαν ταχείς στη δράση, τολμηροί και ακούραστοι μαχητές που μας έδειξαν πώς γίνεται κατορθωτό το ακατόρθωτο, πώς γίνεται εφικτό αυτό που μοιάζει ανέφικτο» συμπλήρωσε ακολούθως.

«Οι Μονάδες Καταδρομών που ακολούθησαν, συνέχισαν επάξια την ηρωική παράδοση των Ιερών Λόχων. Με το υψηλό ηθικό και την πλούσια πολεμική τους δράση, δημιούργησαν έναν θρύλο γύρω από το όνομά τους που εμπνέει και συγκινεί μέχρι σήμερα. Ο θρύλος αυτός που ακολουθεί τις Ελληνικές Δυνάμεις Καταδρομών θα παραμείνει ζωντανός και στο μέλλον» πρόσθεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Για τη νέα Διοίκηση Ειδικού Πολέμου, ανέφερε ότι «στους κόλπους της θα σφυρηλατηθούν οι συνεχιστές της παράδοσης των Ιερολοχιτών και των Καταδρομέων τους οποίους τιμούμε σήμερα. Στις μονάδες της, θα συνεχίσει να καλλιεργείται το πνεύμα του Έλληνα Καταδρομέα, η τόλμη, η λεβεντιά, η σιδερένια θέληση, το πείσμα, η τιμή, η αυταπάρνηση και το απαράμιλλο ήθος».

«Είναι βήμα Προσθές», τόνισε ο κ. Φλώρος, προς το μέλλον – παραπέμποντας στο έμβλημα της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου – και κατέληξε: «Είναι βήμα εκσυγχρονισμού, που τον οφείλουμε στους γενναίους, ευκλεείς, αλλά και πρωτοπόρους για την εποχή τους μαχητές που θυμόμαστε και μνημονεύουμε σήμερα. Με οδηγό μας τη μνήμη, δεν πρόκειται να αστοχήσουμε, δεν πρόκειται να αποτύχουμε ούτε να υποχωρήσουμε, δεν πρόκειται να φοβηθούμε τίποτα και κανέναν».

Στην τελετή παρέστησαν ακόμα ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι κομμάτων της τοπικής αυτοδιοικήσεως και της Εκκλησίας.

 

Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε η ιδιωτική επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Κομοτηνή – Αναχώρησε για την Αθήνα  

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading