Παρασκήνια/ Πλήρης επιβεβαίωση της politic για τον Σταύρο Καλαφάτη

Η πολιτική μοναξιά του Σταύρου Καλαφάτη…

Περισσότερο απομονωμένος από ποτέ πρέπει να νιώθει ο Σταύρος Καλαφάτης.

propoli

Το μεγαλοπρεπές άδειασμα που του επιφύλαξε ο Πρωθυπουργός στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη ήταν η ηχηρή επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζουν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα στη ΝΔ, πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε τον Σταύρο Καλαφάτη στο ΥΜΑΘ για να τον «ξεφορτωθεί» πολιτικά από τη νευραλγική θέση του Γραμματέα της ΚΟ του κόμματος.

Σύμφωνα με πολιτικούς κύκλους από την Αθήνα, ο Πρωθυπουργός ουδέποτε του συγχώρεσε την ανικανότητά του να συγκεντρώσει τους βουλευτές που απαιτούνταν στην πρώτη ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας του Παύλου Πολάκη.

Η πρώτη κίτρινη κάρτα όσο αφορά και την παραμονή του στη θέση του ΥΜΑ-Θ βγήκε προ μερικών μηνών, τον Ιούλιο του 2021, όταν οι δυο τους είχαν ένα τετ – α – τετ στο πρωθυπουργικό αυτοκίνητο κατά την περιοδεία του Πρωθυπουργού σε Δράμα και Ξάνθη. Τότε ακούστηκε πως οι δύο άντρες συζητούσαν για τις περιοδείες του Καλαφάτη στη βόρεια Ελλάδα, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ξεκαθαρίζει στον Υφυπουργό του πως πρέπει να βγει και έξω από την εκλογική του περιφέρεια, να γυρίσει όλη την περιοχή ευθύνης του, υπενθυμίζοντας του μετ’ επιτάσεως πως δεν είναι υπουργός μόνο της Α΄ Θεσσαλονίκης.

Το μήνυμα φαίνεται πως δεν ελήφθη, με αποτέλεσμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανώς δυσαρεστημένος, να μην περνά την πύλη του Διοικητηρίου στην πρόσφατη επίσκεψή του και να προτιμά κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης για τις συναντήσεις του.

Οι πληροφορίες λένε, πως ήδη το όνομα του Σταύρου Καλαφάτη φιγουράρει στη κορυφή της λίστας στις προσεχείς διορθωτικές κινήσεις του Πρωθυπουργού (βλ. ανασχηματισμό)…

Δείτε επίσης: Σταϊκούρας: «Αξιολογείται το αν θα εισπραχθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή» (audio)

Loading