ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ ανίκανη να επιβάλει κανόνες στην αγορά και να περιορίσει την αισχροκέρδεια

ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ ανίκανη να επιβάλει κανόνες στην αγορά και να περιορίσει την αισχροκέρδεια

Το ΠΑΣΟΚ ασκεί σφοδρή κριτική στη ΝΔ για την ανυπαρξία προτάσεων κατά της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής άσκησε αυστηρή κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Όπως τονίζει το γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η πολιτική αμηχανία του πρωθυπουργού ήταν εμφανής, καθώς προσπαθούσε να πείσει τους βουλευτές του ότι η κυβερνητική πολιτική εξυπηρετεί τους πολίτες.

Η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται σε απολογητικό τόνο από τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με την έλλειψη προτάσεων για τους μικρομεσαίους, τους εργαζόμενους και τους αγρότες, καθώς και για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, η οποία έχει πιέσει τις οικονομικές αντοχές των πολιτών τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, αν και σε επτά χρόνια διακυβέρνησης, η κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να βάλει κανόνες στην αγορά και να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια.

Στη συνέχεια, το ΠΑΣΟΚ επικρίνει τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν μειώνει τον ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, επικαλούμενος την επιβάρυνση των πλουσίων καταναλωτών, και τονίζει το παράδειγμα του καφέ που χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τις αναφορές στα πράσινα λεφτόδεντρα, τονίζοντας ότι περίμεναν μεγαλύτερη πρωτοτυπία. Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής σημειώνει χαρακτηριστικά:

• Η στεγαστική πολιτική του ΠΑΣΟΚ είχε αποκαλεστεί λεφτόδεντρο, ενώ τώρα η κυβέρνηση υποσχέθηκε κοινωνικές κατοικίες.

• Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΕΝΦΙΑ στις παραμεθόριες περιοχές είχε χαρακτηριστεί λεφτόδεντρο, και φέτος το σχέδιο αυτό εξαγγέλθηκε ξανά από την κυβέρνηση στη ΔΕΘ.

• Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά αντιμετωπίστηκε με παρόμοιο σκεπτικό, και πλέον η κυβέρνηση έχει αλλάξει στάση.

«Μάλλον μας βλέπει και στον ύπνο του» καταλήγει το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play