ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης για Flyover: «Από την πρώτη μέρα εφαρμογής των έργων φάνηκαν τα έντονα προβλήματα κυκλοφορίας»

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου διευρυμένο Νομαρχιακό Συμβούλιο των οργανώσεων ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης με θέμα την την κατασκευή του Flyover.

Ήδη απο την πρώτη ημέρα εφαρμογής των προπαρασκευαστικών έργων, φάνηκαν τα έντονα προβλήματα κυκλοφορίας στους δρόμους της πόλης. Οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας, το όριο των 60 χιλιομέτρων ανά ώρα στον Περιφερειακό, η πρόσβαση στα Νοσοκομεία θα είναι ζητήματα που πρέπει να διαχειριστούν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης.

propoli

Δυστυχώς παρά τις εισηγήσεις από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ για μια διαφορετική προσέγγιση και ιεράρχηση στο ζήτημα του flyover και του Εξωτερικού Οδικού Δακτυλίου η Κυβέρνηση αγνόησε τις προτάσεις μας και το θεσμοθετημένο με ΦΕΚ σχέδιο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ήδη από το 2012, και χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία αποφάσισε να θέσει την πόλη της Θεσσαλονίκης υπό κυκλοφοριακή ομηρία.

Η πόλη χρειάζεται άμεσα:

1. Να ολοκληρωθούν τα έργα του ΜΕΤΡΟ χωρίς άλλη κοροϊδία και καθυστέρηση από την πλευρά της Κυβέρνησης. 

2. Ενίσχυση των δρομολογίων του ΟΑΣΘ. Νέα λεωφορεία άμεσα και όχι σε ένα χρόνο, άμεση πρόσληψη οδηγών. 

3. Ουσιαστική ενίσχυση του δυναμικού της Τροχαίας και όχι προσωρινές λύσεις. Η κυβέρνηση επέλεξε για ακόμη μια φορά την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης της κατασκευής του flyover. Επιπόλαιες αποφάσεις, καμία ουσιαστική προετοιμασία, καμία πρόβλεψη για την ομαλοποίηση της κυκλοφορίας.  Για την κυβέρνηση η Θεσσαλονίκη δυστυχώς για άλλη μια φορά μπαίνει σε δεύτερη μοίρα.

Δείτε επίσης: ΠΑΣΟΚ: To ν/σ της κυβέρνησης, μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για την προστασία των δανειοληπτών

Loading