Με αιχμηρή ανακοίνωση για τη συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ, το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «περισσή αλαζονεία και αυτοθαυμασμό» και αποδίδει στον πρώην πρωθυπουργό πολιτική στάση που, όπως υποστηρίζει, υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.
Το κόμμα αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας «μπορεί να πει το ίδιο και το αντίθετο», προσθέτοντας πως αυτή ήταν «ανέκαθεν η πολιτική αξιοπιστία του». Παράλληλα, σημειώνει ότι επιχείρησε να υποτιμήσει τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για επαναφορά της 13ης σύνταξης σε δύο δόσεις και τη σταδιακή επαναφορά του 13ου μισθού, λέγοντας στη ΔΕΘ πως δεν είναι «λαϊκιστής» για να τα υποσχεθεί, ενώ στην ίδια φράση εμφανίστηκε ως «δημοσιονομικά συνετός» επειδή, όπως υποστήριξε, είχε θεσμοθετήσει από το 2019 την επαναφορά της 13ης σύνταξης. Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ακόμη ότι στις εκλογές του 2023 η 13η σύνταξη και ο 13ος μισθός ήταν στις κεντρικές του εξαγγελίες και θέτει το ερώτημα τι άλλαξε, ώστε με μικρότερο δημοσιονομικό χώρο το 2019 και το 2023 να υπήρχαν αυτές οι δεσμεύσεις, ενώ το 2026 με μεγαλύτερο χώρο να θεωρείται λαϊκισμός η επαναφορά τους.
Στο ίδιο ύφος, το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι «μετά το Μητσοτάκης ή χάος, σήμερα μας προέκυψε το δίλημμα Τσίπρας ή χάος», αποδίδοντας στον Αλέξη Τσίπρα αλαζονεία και αυτοθαυμασμό. Παράλληλα, αναφέρει ότι μίλησε ως πολιτικός που ηττήθηκε ως πρωθυπουργός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τη μεγαλύτερη διαφορά της Μεταπολίτευσης.
Το κόμμα προσθέτει ότι ήταν «πραγματικά κωμικό» το γεγονός πως, στην προσπάθειά του να μιλήσει για μετεκλογικές συνεργασίες, έφερε ως παράδειγμα τη συγκυβέρνησή του δύο φορές με τον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο.
Στην καταληκτική του τοποθέτηση, το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι «κόμματα παρέας και κλειστών συστημάτων εξουσίας που κάνουν τους τροχονόμους συμφερόντων» δεν μπορούν ούτε να συγκρουστούν με τα κατεστημένα ούτε να αλλάξουν την πορεία της χώρας. Παράλληλα, σημειώνει πως το αίτημα της πολιτικής αλλαγής μπορεί να εκφράσει και να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ, «μια παράταξη με προοδευτικό πρόγραμμα, πολιτικό προσωπικό και χωρίς εξαρτήσεις», με στόχο «να γυρίσει η χώρα σελίδα, να πάει μπροστά και όχι πίσω».
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
![]()
