Η συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Θανάση Κοντογεώργη στο www.liberal.gr εστιάζει στις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα και τις επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία.
Ο κ. Κοντογεώργης επισημαίνει ότι «η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είναι σοβαρή εξέλιξη, την οποία αντιμετωπίζουμε με θεσμική σοβαρότητα και χωρίς καθυστερήσεις. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι αναλαμβάνει πολιτική ευθύνη, εξετάζοντας κάθε περίπτωση ξεχωριστά».
Σχετικά με τους νέους υπουργούς, τονίζει ότι η επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι καθοριστική, καθώς γνωρίζει τις ευρωπαϊκές διαδικασίες, ενώ ο Βαγγέλης Τουρνάς στην Πολιτική Προστασία εγγυάται την ετοιμότητα του μηχανισμού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου.
Αναφορικά με τις αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών, ο υφυπουργός ξεκαθαρίζει ότι «οι αιτήσεις γίνονται δεκτές χωρίς να ενοχοποιούν αυτομάτως τους βουλευτές. Από το 2019 έχουν εγκριθεί 97 άρσεις ασυλίας».
Ο Θ. Κοντογεώργης υπογραμμίζει την ανάγκη για σταθερότητα και ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το 2027, όπως έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός. «Η λύση δεν είναι οι εκλογές, αλλά η δουλειά και η συνέχεια της σταθερότητας», τονίζει.
Αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, επισημαίνει ότι «κάθε μέρα παράτασης της σύγκρουσης επιφέρει πιέσεις στην ελληνική οικονομία». Η κυβέρνηση προγραμματίζει νέα μέτρα προστασίας για τους πιο αδύναμους πολίτες, όπως η επιδότηση του diesel και το fuel pass, ενώ παρακολουθεί τις εξελίξεις για τυχόν περαιτέρω παρεμβάσεις.
Τέλος, σχολιάζει τη στάση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι η Νέα Δημοκρατία απευθύνεται στο σύνολο της κοινωνίας, και καλεί σε διάλογο για την κυβερνητική συνεργασία.
![]()
