(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ποια ζητήματα έθεσε στον πρωθυπουργό ο Στέφανος Κασσελάκης

Τέσσερα θέματα φέρεται να έθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανος Κασσελάκης στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη σημερινή τους συνάντηση σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Κασσελάκη.

Σχετικά με τις υποκλοπές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να συμβάλλει στο να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με το να εγκρίνει την άρση του απορρήτου έτσι ώστε καταθέτουν οι υπάλληλοι της ΕΥΠ ως μάρτυρες στις δικαστικές Αρχές. Του παρέδωσε μάλιστα τον σχετικό νόμο που το προβλέπει.

propoli

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης σε συνέχεια και της επίσκεψης που είχε χθες στον ΑΣΕΠ, τόνισε την ανάγκη όλοι οι διορισμοί διοικήσεων δημόσιων οργανισμών να γίνονται αποκλειστικά από το ΑΣΕΠ.

Παράλληλα ο Στέφανος Κασσελάκης κατέθεσε στον πρωθυπουργό πρόταση αλλαγής του νόμου για το πόθεν έσχες έτσι ώστε να αφορά «πραγματικές και όχι εικονικές» δηλώσεις, με δημοσίευση όλων των στοιχείων δανείων και όχι μόνο των εκάστοτε ποσών (δηλαδή να περιλαμβάνει όρους χορήγησης και αποπληρωμής, παρατάσεις, αναχρηματοδοτήσεις  κλπ).

Τέλος, ο κ. Κασσελάκης έθεσε το ζήτημα της κατάργησης κάθε υφιστάμενης ασυλίας και όποιας άλλης προνομιακής διάταξης στελεχών τραπεζών, δημοσίων οργανισμών, ταμείων κ.α. Επίσης οι δυο τους μίλησαν και για τα όσα γίνονται στη Μέση Ανατολή αλλά και για τα θέματα της οικονομίας.

Δείτε επίσης: Στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» αύριο Τετάρτη ο Στέφανος Κασσελάκης

Loading