(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Πως ο Μητσοτάκης μεταφέρει στο Αιγαίο την ένταση με την Τουρκία και η αντεπίθεση με στόχο τον Τσίπρα

Ξεκινούν σήμερα, Πέμπτη, αμέσως μετά τη σχετική εξαγγελία του Πρωθυπουργού, οι σεισμικές έρευνες από την ExxonMobil για τη διερεύνηση κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε Πελοπόννησο και Κρήτη, στα δυο οικόπεδα. Ασφαλώς η είδηση είναι θετική, διότι δείχνει ότι κάτι…. Κινείται προς αυτήν την κατεύθυνση. Πολλοί όμως θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπαθεί να αλλάξει ατζέντα μεταφέροντας στο Αιγαίο την ένταση με την Τουρκία. Εκτιμούν, μάλιστα, πως σύντομα θα ξεκινήσει κυβερνητική αντεπίθεση με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα.

Βάσει των όσων έχουν γίνει ήδη γνωστά, μετά τη συλλογή και επεξεργασία των σεισμικών δεδομένων σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα γεωλογικά μοντέλα και άλλα διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, θα ακολουθήσει επιλογή και ιεράρχηση στόχων για διενέργεια ερευνητικών γεωτρήσεων, σύνταξη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων και διαγωνιστική διαδικασία για τη διενέργεια ερευνητικής γεώτρησης. Κυβερνητικοί κύκλοι τονίζουν πως η έναρξη των ερευνών αυτών σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό ορόσημο στην κυβερνητική στρατηγική για την αξιοποίηση των όποιων πόρων φυσικού αερίου της Ελλάδας, της προσπάθειας για ενεργειακή μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μείγμα και ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας τη ίδιας, αλλά και της Ευρώπης.

propoli

Μέγα ερωτηματικό η στάση της Τουρκίας

Όμως το μέγα ερώτημα είναι πως θα αντιδράσει η Ελλάδα στην περίπτωση η Τουρκία βγάλει τα πολεμικά της πλοία για να εμποδίσει τις μελέτες στο οικόπεδο που βρίσκεται κοντά στην Κρήτη. Θα ορθώσουμε εθνικό ανάστημα προχωρώντας σε μια ανάλογη κίνηση για να προφυλάξουμε τις σεισμικές έρευνες ή θα οδηγηθούμε σε έναν διάλογο με απρόβλεπτες καταστάσεις; Διότι συνήθως η διαπραγμάτευση δεν μας βγαίνει ποτέ σε καλό…

Η απορία αυτή είναι που οδηγεί τον πολιτικό κόσμο να κοιτά με… καχυποψία τη σχετική εξαγγελία, με πολλούς ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας να μιλούν για προπέτασμα καπνού. Ασφαλώς οι απαντήσεις θα δοθούν στην πράξη και εκεί θα φανούν όλα.

Σκηνικό πόλωσης με Τσίπρα

Όσον αφορά στην εκτίμηση ότι η Κυβέρνηση ετοιμάζει επικοινωνιακή αντεπίθεση με στόχο τον Αλέξη Τσίπρα, η αρχή έγινε χθες με αφορμή την πανελλαδική απεργία. Συνεργάτες του Πρωθυπουργού ανέφεραν ότι οι πολίτες δεν ξεχνούν ότι ο Αλ. Τσίπρας τους «προσέφερε» μόνο ψέματα, φόρους και περικοπές στη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας.

Του καταλογίζουν ότι στις χθεσινές δηλώσεις επιδόθηκε σε νέα ψέματα και υποσχέσεις του αέρα τις οποίες «έντυσε» με χαμόγελα και χειραψίες. Αντίθετα, όπως τόνισαν, οι άνθρωποι της εργασίας και της δημιουργίας γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση έχει καταφέρει, εν μέσω αλλεπάλληλων δομικών διεθνών κρίσεων, να προστατεύσει -στο μέτρο του εφικτού και καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες- την ελληνική κοινωνία από τις επιπτώσεις της ακρίβειας στα αγαθά και την ενέργεια: με διαρκείς ενισχύσεις, με μείωση των φόρων, με αύξηση του βασικού μισθού, με βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας, με μείωση της ανεργίας.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης χάνει (και) τη μάχη των εντυπώσεων και η προσπάθεια ανύψωσης του «γαλάζιου» ηθικού…

Loading