Πούτιν: Φτάνει ο καιρός που θα ανακοινώσω τον πιθανό διάδοχό μου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα στους Ρώσους ότι, όταν θα έρθει ο καιρός, θα ονομάσει τον πιθανό διάδοχο του στο Κρεμλίνο

Ακόμη όμως είπε ότι η επιλογή αυτή θα πρέπει να έχει την έκκριση των ψηφοφόρων, καθώς οι Ρώσοι είναι εκείνοι που «ασκούν το εκλογικό δικαίωμα με άμεση μυστική ψηφοφορία».

propoli

«Φυσικά, θα έρθει ο καιρός και νομίζω ότι θα μπορέσω να πω αυτός ή εκείνος κατά την γνώμη μου είναι αντάξιος να ηγηθεί μιας τέτοιας σπουδαίας χώρας, όπως είναι η πατρίδα μας, η Ρωσία», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Ευθεία Γραμμή», στην οποία μία φορά το χρόνο απαντά σε ερωτήσεις πολιτών για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική. Πρόσθεσε ότι θεωρεί δική του ευθύνη να δώσει συμβουλές σ’ εκείνους που θα διεκδικήσουν το προεδρικό αξίωμα μετά από εκείνον.

Ο ηλικίας 68 ετών Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία ως πρόεδρος ή πρωθυπουργός από την αρχή του αιώνα. Η τρέχουσα εξαετής θητεία του στο Κρεμλίνο λήγει το 2024.

Η Ρωσία την περασμένη χρονία με τροπολογίες που έγιναν στο σύνταγμα της, δίνει το δικαίωμα στον Ρώσο πρόεδρο να διεκδικήσει δύο ακόμη εξαετείς θητείες, ώστε να μπορεί να παραμείνει στην εξουσία έως το 2036.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε επίσης ότι ο πρώτος πρόεδρος της χώρας Μπορίς Γιέλτσιν «δεν του παρέδωσε την εξουσία», αλλά έγινε εκτελών χρέη αρχηγού κράτους, σύμφωνα με τον νόμο, ως προωθυπουργός που ήταν τότε.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι «σύμφωνα με το σύνταγμα, σε περίπτωση παραίτησης του προέδρου, προσωρινά χρέη προέδρου αναλαμβάνει ο πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσικής Δημοκρατίας. Κι εγώ ήμουν πρόεδρος της κυβέρνησης».

Δείτε επίσης: Βλαντιμίρ Πούτιν: Εμβολιάστηκε με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V για τον Covid-19

Loading