Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διδάχθηκε από την επέμβαση της ΕΣΣΔ στο Αφγανιστάν και δεν πρόκειται να εμπλακεί στρατιωτικά.
Η Μόσχα πήρε τα μαθήματά της από την επέμβαση της Σοβιετικής Ένωσης στο Αφγανιστάν και παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις ενώ δεν πρόκειται να αναπτύξει τις ένοπλες δυνάμεις της στην χώρα αυτή, για να συμμετάσχει σε μια «διένεξη όλων εναντίον όλων», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος της «Ενιαίας Ρωσίας», ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε «Η ΕΣΣΔ είχε αποκομίσει δική της εμπειρία από την παραμονή της στο Αφγανιστάν. Πήραμε τα κατάλληλα μαθήματα» επισημαίνοντας ότι η διένεξη συνεχίζεται ήδη μερικές δεκαετίες στο Αφγανιστάν.
Ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε: «είναι αυτονόητο, δεν προτιθέμεθα να επέμβουμε στις εσωτερικές υποθέσεις του Αφγανιστάν και πολύ περισσότερο να στείλουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας σε μια διένεξη όλων εναντίον όλων».
Δείτε επίσης: Φάουτσι: Οι ΗΠΑ μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο την Covid έως την άνοιξη του 2022
- Στημένοι αγώνες στο μπάσκετ: Στα δικαστήρια σήμερα οι έξι κατηγορούμενοι
- Τουρκολιβυκό μνημόνιο: Διπλωματικός μαραθώνιος της Αθήνας με φόντο την Ανατολική Μεσόγειο και το καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου
- Συναγερμός νότια της Κρήτης: Διασώθηκαν 84 μετανάστες σε δύο λέμβους
- Στο σκοτάδι το ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης – Βλάβη σε δίκτυο υψηλής τάσης
- Συμφωνία Πούτιν για τριμερείς συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ – Τι ελπίζει ο Ζελένσκι
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()

